Başkent'te Arıcıların Yüzü Gülüyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, “Başkent Balı” üretiminin artırılması, markalaştırılması ve arıcılıkla uğraşan arıcılara ekonomik katkı sağlanması amacıyla hayata geçirdiği,“Arılı Kovan ve Malzeme Desteği” kapsamında ilk etapta arılı kovan dağıtımları tamamladı.

Başkent'te Arıcıların  Yüzü Gülüyor
  • 11 Haziran 2018, Pazartesi 9:43


Ankara Büyükşehir Belediyesi, “Başkent Balı” üretiminin artırılması, markalaştırılması ve arıcılıkla uğraşan arıcılara ekonomik katkı sağlanması amacıyla hayata geçirdiği,“Arılı Kovan ve Malzeme Desteği” kapsamında ilk etapta arılı kovan dağıtımları tamamladı.

Başkent’teki tüm ilçelere kovan dağıtımını gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Mezarlıklar Daire Başkanlığı ekipleri, yaklaşık iki bin Başkentli arı yetiştiricisine, 9 bin 250 arılı kovan desteği sağladı.

ARILAR İÇİN DAĞITIM AKŞAM YAPILDI

Yüzde 25 katkı payı ve yüzde 75 hibeyle sağlanan “Arılı Kovan ve Malzeme Desteği” kapsamında başvuruda bulunup katkı payını yatıran çiftçilere; 5 adet arılı kovan dağıtımı gerçekleştirildi.

Arıların güneşin doğmasıyla birlikte araziye çıkarak, çiçeklerden bal almaları ve akşam saatlerinde kovana geri dönmeleri nedeniyle kovan dağıtımı akşam saatlerinde yapıldı. Arı yetiştiricilerine teslim edilen arılı kovanlar daha sonra çiftliklere yerleştirildi.

BEYPAZARI’NA BİN 410 ARILI KOVAN

Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna’nın talimatıyla, Başkent’te tarım ve hayvancılığa destek çalışmalarını hızlandıran Büyükşehir, bu kapsamda Ankara’nın dört bir tarafına arılı kovan desteği sağlamış oldu.

Arıcıların yüzünü güldüren arılı kovan desteği sayesinde Başkent Balının markalaşmasından, üretiminin arttırılmasına kadar pek çok fayda da sağlanacak. Başkent’in en uzak ilçelerinden olan Evren ve Şereflikoçhisar’dan başlayan arılı kovan dağıtımına en çok talep ise Beypazarı’ndan geldi. Büyükşehir Belediyesi, Beypazarı’nda 282 arı yetiştiricisine, bin 410 arılı kovan desteğinde bulundu.

Arılı kovan dağıtımının son durağı ise Pursaklar ile aralarında Çankaya, Altındağ, Etimesgut, Keçiören ve Mamak olmak üzere bazı merkez ilçeler oldu.

MALZEME DAĞITIMI HAFTAYA BAŞLIYOR

Büyükşehir Belediyesi, arı kovanları dağıtımını tamamlamasının ardından Başkentli arı yetiştiricilerine bir başka desteği olan “malzeme dağıtımı”na da önümüzdeki haftadan itibaren başlayacak.

Arılı kovan dağıtımından faydalanan arıcılara yapılacak malzeme desteği içinde; arı kıyafeti, eldiven, körük ve 2 KG arı otu bulunacak.

 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık