Kefenli idam protestosu

AK Parti Gençlik Kolları İl Başkanlığı, Mısır'da darbe karşıtı 528 kişinin idama mahkum edilmesine yönelik kararı protesto amacıyla eylem gerçekleştirdi.

Kefenli idam protestosu
  • 10 Nisan 2014, Perşembe 11:45

AK Parti Gençlik Kolları İl Başkanlığı, Mısır'da darbe karşıtı 528 kişinin idama mahkum edilmesine yönelik kararı protesto amacıyla eylem gerçekleştirdi.

İdam sehpalarının hazırlanarak mizansel olarak idamı canlandıran gençlik kolları üyeleri vahşetin son bulması için uluslararası kamuoyunu görece davet etti. AK Partili gençlere İHH Antalya Dernek Başkanı Başkanı Mehmet Yıldırım’ın yanı sıra çok sayıda vatandaş da destek verirken açıklamayı AK Parti Gençlik Kolları İl Başkanı Hasan Bozdemir gerçekleştirdi.

Başkan Bozdemir açıklamasında; “ Mısır’ın seçimle işbaşına gelen tek Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi, 3 Temmuz 2013’te kanlı bir darbeyle görevden uzaklaştırıldı.Sonrasında yaşanan çatışmalarda binlerce insan hayatını kaybetti. Tüm dünyanın izlemekle yetindiği, adına “darbe” dahi diyemediği bu süreç dünya demokrasi tarihine kara bir leke olarak yazılmıştır” dedi.

Bozdemir şöyle devam etti; “Bu hafta ise 529 İhvan-ı Müslimin Hareketi taraftarı, yargılandıkları ikinci duruşmada idama mahkum edildi. Darbe hükümetinin, hukuksuz yargısı tarafından tamamen siyasi mülahazalara verilmiş olan idam kararları Mısır’daki antidemokratik sürecin yeni bir yansıması olarak karşımızda durmaktadır.Biz AK Parti Gençlik Kolları olarak genel merkez kontrolünde 81 ilde tüm Türkiye’de tavrımızı ortaya koyuyoruz. Bu hukuksuzca ve kanunsuzca yapılan soykırıma dur diyoruz.Uluslararası kamuoyunu bu hukuksuz idam kararını durdurmaya davet ediyoruz. Mısır’ın siyasi hayatında tamir edilmesi güç tahribatlara neden olacak idam kararlarının bir an önce kaldırılması ve başta Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi olmak üzere tüm siyasilerin serbest bırakılmasını istiyoruz.Bugüne kadar Mısır’da yapılan hukuksuzluğu, zulmü, insan hak ve hürriyetlerine yapılan saldırıları görmeyen uluslararası kamuoyu bundan sonra gözünü açıp bakar mı bilmiyoruz ama biz AK Parti olarak gücümüzün yettiği, dilimizin döndüğü kadar haksızlıkların karşısında durmaya devam edeceğiz.”

Yaşananları 21. Yüzyılın utanç vesikası olarak niteleyen AK Parti Antalya Gençlik Kolları İl Başkanı Hasan Bozdemir, “Başta Suriye, Irak, Doğu Türkistan, Filistin ve Arakan olmak üzere yeryüzündeki tem vahşetlerin son bulması için de uluslararası kamuoyunu görece davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık