Antalya'da Özel ellerden mis kokulu sabunlar

Antalya Büyükşehir Belediyesi Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim gören özel öğrenciler, atölyelerde kokulu mum, renkli taşlar ve magnetler üretip satışa sunuyor. Özel ellerden çıkan hediyelik eşyalar büyük beğeni topluyor.

Antalya'da Özel ellerden mis kokulu sabunlar
  • 17 Mayıs 2018, Perşembe 10:01

Antalya Büyükşehir Belediyesi Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim gören özel öğrenciler, atölyelerde kokulu mum, renkli taşlar ve magnetler üretip satışa sunuyor. Özel ellerden çıkan hediyelik eşyalar büyük beğeni topluyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, engelli bireylerin sosyal hayata daha etkin katılmaları ve meslek sahibi olmalarına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi'nde eğitim gören özel bireyler, merkezdeki atölyelerde hem rehabilite ediliyor hem de yeteneklerini geliştiriyor. Türkiye'nin en büyüğü olma özelliğini taşıyan rehabilitasyon merkezindeki özel bireyler, atölyelerde kokulu mum, renkli taşlar ve magnetler üreterek el ve beyin becerilerini geliştiriyor. Uzman öğretmenler eşliğinde gerçekleşen eğitimlerde, engelli bireyler hem el becerilerini geliştirme imkânı buluyor hem de bilgi ve deneyim kazanıyor. 
Sabunu sanata dönüştürüyorlar
Kimya teknolojisi atölyesi öğretmeni Ayşe Sayın, haftanın 5 günü verilen eğitimlerin oldukça öğretici ve keyifli geçtiğini belirterek, “Atölye çalışmalarımız 3 kategoride yapılıyor. Kokulu mum sabun, renkli taşlar ve magnet olmak üzere. Tamamen kendi hayal güçleriyle tasarladıkları ürünler ortaya çıkıyor. Bizlerin yardımıyla kendileri işlemleri uyguluyorlar boyuyorlar, objeleri nasıl tasarlamak isterlerse.  Öğrencilerimiz önce, silikon kalıplarına taş harçlarını döküp esansları katıyor sonra da taşları renklendiriyor. Daha sonra da kokulu taşları hediyelik şekline getiriyoruz” diye konuştu 
Özel sipariş bile alıyoruz
Daha sonra hediye eşyaları satışa sunduklarını belirtin Sayın, “Kendi kermeslerimizde ya da özel günlerde açtığımız stantlarda sergiliyoruz. Örneğin Altın Portakal Ödülü şeklindeki ürettikleri sabunlar festivalde büyük beğeni topladı. Özel siparişler bile alıyoruz.  Çocukların aileleri de bu konuda çok mutlu. Aileler çocuklarına sosyal aktivite olduğu için bunu destekliyor” dedi. 
Öğrenciler çok mutlu
Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki özel bireyler üretmekten çok mutlu. Öğrencilerden Gürkan Erdoğan, atölye çalışmalarında çok güzel zaman geçirdiğini ifade ederek, “ İlk geldiğimde bu işle ilgili hiçbir bilgim ve tecrübem yoktu ama öğretmenimizin bize uygulamalı olarak göstermesiyle işi öğrendik. Atölyede rahat bir şekilde çalışıyoruz, özel günler için farklı süs eşyaları hazırlıyoruz. Sabunları hazırlarken önce fırında eritiyoruz sonra kalıplara döküp boyuyoruz. Sonra bunları güzel bir şekilde sergiliyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık