Artvin Belediyesi İftar Çadırlarını Kurdu

Artvin bu yılda Ramazan ayın da yine iftar çadırıyla, sahurda ramazan davulcusuyla ve ramazan topuyla farklı bir ramazan yaşamaya devam edecek. ‘Bir Sofrada Artvin’ sloganıyla Artvin Belediyesi ramazan ayı boyunca Çayağzı Mahallesi, Yeni Mahalle ve Çarşı Mahallesinde kurduğu iftar çadırlarıyla vatandaşlarla birlikte iftar açacak.

Artvin Belediyesi İftar Çadırlarını Kurdu
  • 12 Mayıs 2018, Cumartesi 15:14

Artvin bu yılda Ramazan ayın da yine iftar çadırıyla, sahurda ramazan davulcusuyla ve ramazan topuyla farklı bir ramazan yaşamaya devam edecek.

‘Bir Sofrada Artvin’ sloganıyla Artvin Belediyesi ramazan ayı boyunca Çayağzı Mahallesi, Yeni Mahalle ve Çarşı Mahallesinde kurduğu iftar çadırlarıyla vatandaşlarla birlikte iftar açacak.

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, göreve geldiği 30 Mart 2014’den beri Artvinlilere farklı bir ramazan ayı yaşatarak birlik beraberliği ramazanın manevi havasını yaşatmaya devam ettiriyor.

Geçtiğimiz yıllarda 2 farklı noktada kurulan iftar çadırları bu yıl Yeni Mahalle merkez cami önünde, Çayağzı mahallesi üst geçit yanında ve Belediye Başkanlığı binası önünde olmak üzere 3 noktada kurularak vatandaşların bir sofrada iftarını açacak.

Başkan Kocatepe, bu yılda geçen yıl gibi aynı uygulamaların devam edeceğini iftar çadırlarında farklı aktivitelerinin de olacağını söyledi.

Günlük ortalama bin 500 kişinin iftar açabileceği çadırda iftardan hemen sonra çeşitli aktiviteler düzenlenecek.

 “Ramazan’ın maneviyatı birlikte olmaktan çıkar”

Ramazan ayının birlik ve dayanışma duygularının en yoğun yaşandığı 11 ayın sultanı Ramazan’ın manevi mutluluğunu tüm Artvin birlikte yaşamak adına iftar çadırlarının önemini vurgulayan Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe; “ Ramazan’ın maneviyatı birlikte olmaktan çıkar. Bizde 4 yıldır ‘Bir Sofrada Artvin’ iftar çadırı geleneğimizi sürdürüyoruz. Geçen yıla oranla bu yıl daha çok  vatandaşımızı aynı sofrada birleştireceğiz.  Bu yıl iftar çadırlarımızın yanı sıra kültür sokağımız da da haftada bir iftar programları düzenleyeceğiz.

Vatandaşlarımızın Ramazan ayı boyunca huzur içinde geçirmeleri için gereken önlemleri aldık.  Fırın denetimleri, gıda ve hijyen denetimlerimiz ramazan ayı boyunca da devam edecek.

İslam aleminin Ramazanın hayırlı olmasını diliyor, birlik ve dayanışma içinde Bir Sofrada Artvin için iftar sofralarımıza bekliyoruz  “ dedi.

 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık