Balıkesir'de En Sıra Dışı Panel

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen “En Sıra Dışı Panel” isimli etkinlik geçtiğimiz günlerde Karesi AVM’de gerçekleştirildi.

Balıkesir'de En Sıra Dışı Panel
  • 12 Şubat 2018, Pazartesi 17:50

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen “En Sıra Dışı Panel” isimli etkinlik geçtiğimiz günlerde Karesi AVM’de gerçekleştirildi. Turgay Güler’in moderatörlüğünde gerçekleşen panele ilgi ise oldukça fazlaydı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştiridiği “En Sıra Dışı Panel” adlı etkinlik Cuma akşamı Karesi AVM’de gerçekleştirildi. Turgay Güler’in moderatörlüğünü yaptığı panelin konuşmacıları arasında Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’nun yanı sıra gazeteciler Ahmet Kekeç, Hasan Öztürk, Salih Tuna ve Yusuf Ziya Cömert yer aldılar.

Panelde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Balıkesir’e ilişkin tespitlerde bulunurken; yaptıkları çalışmalar hakkında da bilgiler verdi. Özellikle Balıkesir’in tarım ve hayvancılığını ön plana çıkaran Başkan Kafaoğlu; yaptığı konuşmada şunları dile getirdi; “Balıkesir Türkiye’yi doyuran il. Tarım ve hayvancılıkta her zaman bir numara. Balıkesir coğrafya olarak İstanbul’un 3 katı büyüklüğünde. Özellikle nüfusumuz yüzölçümümüzün büyük bölümüne dağılmış durumda. Mesela Kayseri’nin 1 milyon 300 bin nüfusu var ama bunun 1 milyon 100 bini şehir merkezinde oturuyor. 200 bini ilçelerde ve köylerde. Eskişehir’in 800 bin nüfusu var ama 700 bini şehir merkezinde oturuyor. Sadece 100 bini ilçelerde ve köylerde oturuyor. Balıkesir’in 1 milyon 200 bin nüfusu var. Merkez’de 300 bin nüfus yer alırken, 900 bin nüfusumuz ilçelerde ve kırsal mahallelerimizde oturuyor. Coğrafyamız geniş olunca çok gayret sarf etmemiz gerekiyor. Geldiğimiz günden beri de durmuyoruz. İlçelerin tamamını bir turladık. İlçeleri ziyaretimizde şunu gördük. Vatandaşlarımız tabi ki hizmet bekliyor. Hizmet elbette gerekli, lüzumlu ama hizmetin ötesinde insanların seçtiği başkanlara dokunması, o başkanların onların ayaklarına gitmesi, hal hatır sorması, onlarla ilgilenmesi, işyerinde mekânında ziyaret etmesi, çok daha fazla önemli. Tabiri caizse vatandaş adam yerine konmasını önemsiyor.

Özellikle projelere ilişkin yaptığı konuşmada, Belediyelerin yaptığı projelerin halkın talepleri ile örtüşmesi gerektiğinin altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü; “Siyasetin malzemesi insanlardır. İnsanları sevmeyenlerin siyasete girmemesi lazım. Altıeylül Belediye Başkan Adayı iken de tüm projelerimizi insan odaklı kurgulamıştık. Tüm projelerimizi insanların mutluluğu üzerine kurmuştuk. İnsanları mutlu etmeyen hiçbir projenin kıymeti yok. Mutlaka başkanların projeleri halkın beklentisi ile halkın talebiyle, istekleriyle örtüşmesi lazım. Buna dikkat etmek lazım. Sevgi dilini kullanmak çok önemli. Biz sevgi ve barış dilini kullanıyoruz. Bizler problem üreten başkanlar olmamalıyız. Biz problemleri çözen başkanlar olursak halkta karşılığımız olur.

Diğer konuşmacıların oturumlarının ardından, Büyükşehir Belediyesi tarafından konuklara hediyeler takdim edilirken; dinleyiciler arasında Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, AK Parti İl Başkanı Hasan Demiraslan, BAÜN Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Gürbüz, Oda Başkanları, daire müdürleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık