Armağan İlci mezarı başında anıldı

Burdur Belediye Başkanlarından merhum Armağan İlci, ölümünün 19. yıldönümünde mezarı başında anıldı.

Armağan İlci mezarı başında anıldı
  • 08 Aralık 2017, Cuma 13:43

İzmir’deki bir toplantıya katılmak üzere yola çıkan ve 13 Kasım 1998 tarihinde Dinar yakınlarında geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Armağan İlci ve çalışma arkadaşları Gülçin Bozkurt ve Ahmet Uğuz için mezarları başında tören düzenlendi.

Törene, Burdur Belediye Başkan Ali Orkun Ercengiz ve eşi Hülya Ercengiz, Baro Başkanı Ramazan Gedik, CHP İl Başkanı Barış Ayten, CHP Merkez İlçe Başkanı Gül Sıdıka Oğuzkan, Armağan İlci’nin oğlu Okan İlci, Belediye Başkan Yardımcıları Ali Say, Serdar Başgül ve Hasan Duygulu ile Belediye Meclis Üyeleri ve sevenleri katıldı.

Törende okunan duaların ardından Armağan İlci’nin sevenleri mezarına karanfil bıraktı. Törende konuşan Başkan Ercengiz, “Aramızdan ayrılışının 19’uncu yılında, onları anmak için bir araya geldik. Tabi ki hiçbir zaman, hiçbir ölüm, istenen bir şey değil. Ne mutlu ki arkalarından hala neredeyse 20 yıl geçmiş olmasına rağmen, sevenlerini bir araya getirebilen bir başkanımız oldu. Tabi ki bir görev şehidiydi, göreve geldikten sonra da bunun müracaatını yaptık, İçişleri Bakanlığından her ne kadar bunu Okan İlci, ailesi ve Birsen teyze istemese de bizim için onun maneviyatı çok önemliydi, görev şehidi sayılması gerekiyordu, o başkanlık görevinin gereği olarak, o seyahati yapması gerekti. Maalesef kabul edilmedi ama onlar bizim için görev şehididir. Bu kentin geleceği için attıkları adımlarda, çektiği emeklerde ve uzakta yaşayan Burdurlularla olabilmek için yola çıktıkları seyahatte kaybetmiştik. Ruhları şad olsun. Burdur için önemli şahsiyetlerin akılda kalabilmesi için mahallemizin, caddemizin başında rahmetli başkanımızın kısa özgeçmişi ile birlikte, hayat hikayesini buraya aktardık, tabi ki bunun materyal olarak çok bir anlamı yok ama başkanımızı bizden sonraki kuşaklara doğru aktarabilmek adına muhtarımızın bize iletmesiyle doğru bir iş yaptığımızı düşünüyorum, umuyorum bundan sonraki kuşaklarda görev şehidi olan başkanımızı ismiyle anacaktır.” diye konuştu.

Törenin ardından Armağan İlci Mahallesi girişinde konulan ve Armağan İlci’nin özgeçmişinin bulunduğu levhanın açılışı yapıldı.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık