Şehitlerimizin isimleri Cumhuriyet’le ölümsüzleşti

Burdur Belediyesi tarafından Cumhuriyet Bayramının 94. yıldönümü etkinlikleri kapsamında şehitlerin isimlerinin verildiği cadde ve sokaklar düzenlenen törenle açıldı.

Şehitlerimizin isimleri Cumhuriyet’le ölümsüzleşti
  • 08 Aralık 2017, Cuma 14:07

Burdur Belediyesi tarafından Cumhuriyet Bayramının 94. yıldönümü etkinlikleri kapsamında şehitlerin isimlerinin verildiği cadde ve sokaklar düzenlenen törenle açıldı.

Burdur Belediyesi Halk Pazarında düzenlenen törene Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Başkan Yardımcısı Ali Say, belediye meclis üyeleri ve şehit aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda şehitler için dua okunmasıyla devam etti.

Başkan Ercengiz, şehit aileleriyle birlikte Şehit Akif Altay, Şehit Ali Albayrak, Şehit Ayhan Çakır, Şehit Cemil Topcuoğlu, Şehit Cüneyt Şen, Şehit Ertan Palaz, Şehit Kemal Sunar, Şehit Mehmet Dündar, Şehit Mükerrem Varol, Şehit Pilot Teğmen Hasan Diker, Şehit Rıza Çelik, Şehit Rıza Çevik, Şehit Sefa Çakır, Şehit Sefa Göktaş, Şehit Selim Kandabaş, Şehit Süleyman Yetkin, Şehit Şemsi Öğrener, Şehit Teğmen Ayfer Gök, Şehit Teğmen Halil Demirös, Şehit Uzman Çavuş Hakan Aktürk ve Şehit Ümit Alyanak sokak ve caddelerinin açılışını yaptı.

Törende konuşan Başkan Ercengiz, “Acısını yüreğimizde hissettiğimiz, bizim için en zor törenlerden birisi olan şehitlerimizi andığımız, şehitlerimiz için yaptığımız törenler olmaktadır. Şair diyor ki; Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. İşte bu şehitler, evlatlarımız, kardeşlerimiz, babalarımız bu topraklar için bedenlerini yoksaydılar. Belki bedenleri toprak oldu ama onlar inancımız gereği en üst mertebede yer almaktadır. Biz inanıyoruz ki bu yıl 94. Yılını kutladığımız Cumhuriyet Bayramını en çok onlara borçluyuz. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu vatan için can veren tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun. Şehitlerimiz bizlere hakkını helal etsin” dedi. Şehit çocuğu olmadığını ancak babamı çok erken yaşta kaybettiği için bir çocuğun babasız büyümesinin ne demek olduğunu çok iyi bildiğini belirten Başkan Ercengiz, “Bir ananın evladının yerine torununa sarılmasını ne demek olduğunu çok iyi bilirim. Çok zor ama çok gurur vericidir. Bu bayrak gökte dalgalanıyorsa, ezanlar minarelerden okunuyorsa şehitlerimize ve gazilerimize çok şey borçluyuz. Bizim onlar için yaptıklarımız çölde bir kum tanesi bile değildir. Biz sadece şehitlerimizin kardeşleri ve evlatları olarak onları unutmamak, onların anısını yaşatmak ve hainlere karşı yekvücut olduğumuzu göstermek için bugün yine bir aradayız, hep beraberiz. İnşallah bir caddemize, bir sokağımıza bir şehidimizin ismini vermemek umuduyla böyle bir törenin bir törenin yaşanmamasını diliyorum” diye konuştu.

Törenin sonunda şehit annesi Vesile Alyanak, şehit oğlu Ümit Alyanak’a yazdığı şiiri okudu.

Onur Akın’dan muhteşem konser

Cumhuriyet Bayramının 94. yıldönümü etkinlikleri kapsamında şehitlerin isimlerinin verildiği cadde ve sokaklar düzenlenen törenin ardından ünlü sanatçı Onur Akın sahne aldı. Alanı dolduran binlerce kişiye muhteşem bir konser veren Onur Akın söylediği şarkılarla Burdurlulara unutulmaz bir gece yaşattı.

Konserde konuşan Başkan Ercengiz, “Bugün bir kıyaslamaya girmişler kaç tane sanatçısının parasıyla ne yapılırdı. Bana kalırsa 100 tane uzay çatı bir tane Onur Akın etmezdi. Elmalarla armutları karıştırmayalım. Bizler hizmet için buradayız. Cumhuriyetimizin 94. Yılını kutlamak için kolkolayız, yürek yüreğeyiz. Çok değerli sanatçı Onur Akın’a bizlerle olduğu için Cumhuriyeti bizimle birlikte kutladığı için teşekkür ederim” diye konuştu.

Başkan Ercengiz konser sonunda Onur Akın’a anmalık ve fincan takımı hediye etti.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık