Başkan Aktaş'tan annelere moral

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ‘Anneler Günü’nde şehit ve gazi anneleri, engelli çocukların anneleri ve Büyükşehir Belediyesi Huzurevi’nde yaşayan annelerle bir araya geldi.

Başkan Aktaş'tan annelere moral
  • 13 Mayıs 2018, Pazar 12:48


Başkan Aktaş’tan annelere moral

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ‘Anneler Günü’nde şehit ve gazi anneleri, engelli çocukların anneleri ve Büyükşehir Belediyesi Huzurevi’nde yaşayan annelerle bir araya geldi.
Başkan Aktaş, merhameti, şefkati ve sevgisiyle evlatlarını hayata bağlayan tüm annelerin ‘Anneler Günü’nü de tebrik etti.

BURSA – Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, merhameti, şefkati ve sevgisiyle evlatlarını hayata bağlayan tüm annelerin ‘Anneler Günü’nü tebrik etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ‘Anneler Günü’nde şehit ve gazi anneleri, engelli çocuklar ile anneleri ve Büyükşehir Belediyesi Huzurevi’nde yaşamını sürdüren annelerle Merinos Gölpark Sosyal Tesisleri’nde bir araya geldi.

Anlamlı programda Başkan Aktaş’a eşi Sevinç Aktaş da eşlik etti. Serebral Palsili Bireyler ve Yakınları Derneği (SEBİDER) Başkanı Özlem Şeker’in duygularını kaleme aldığı şiirini anneler için okuduğu toplantı, duygusal anlara sahne oldu.

“Cennet anaların ayakları altındadır”

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, tüm annelerin gününü tebrik ettiği konuşmasında, annesinin 1 yıl önce vefat ettiğini hatırlatarak, “Anneliğe dair çok şey söylenir. Bizim kültürümüz, inancımız anneliğe çok özel bir yer veriyor. “Cennet anaların ayakları altındadır” cümlesinde de olduğu gibi annelerimiz bizim için çok değerlidir. Ne mutlu annesinin hayır duasını alanlara… Ne mutlu annesi sağlıklıyken, onun gönlünü yapabilenlere…” diye konuştu.

Annelerin kutsal olduğunu söyleyen Başkan Aktaş, “Anne duasını alabilmek gerçekten çok önemli. Allah tüm annelerimizden razı olsun. Merhameti, şefkati ve sevgisiyle bizleri hayata bağlayan tüm annelerimizin anneler gününü kutluyorum” dedi.

“Annelik, ömürlük bir duygu”

Konuşmasında, kendi yaşamından anekdotlar paylaşan Başkan Aktaş, “Annelik bir günde hakkı ödenebilecek veya dile getirebilecek bir konu değil. Annelik, bir ömür boyu yaşanılacak bir duygu ve hal. Gün geliyor, anneler, çocuklarının başında sabahlıyor. O yüzden denir ya “Ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar”… Koruyan hep annedir, ağlayan hep annedir, bağışlayan hep annedir. Anne denince, göz önüne hep bir naiflik gelir, bağışlayıcılık gelir. Baba denince ise bir otorite gelir aklınıza. Annelerimiz daha duygusaldır…” şeklinde konuştu.

Başkan Aktaş, herkesin annesiyle ilgili söyleyebileceği çok söz olduğunu belirterek, “Anneler, hep doğru ve güzel olanı nasihat ederler. Anneler için evlatları hangi pozisyonda, hangi makamda olurlarsa olsunlar, hiç önemli değil. İster 10 yaşında olsunlar, ister 7 yaşında ister 70 yaşında evlat her zaman evlattır… O yüzden ne demişler, “Ana başa taç imiş, her derde ilaç imiş”… Sokaklar altından da döşense, biz annelerimizin gönül huzurunu, hayır duasını kazanmadığımız sürece yapılan hiçbir faaliyetin önemi yok. Annelerimiz bizim olmazsa olmazımızdır” diyerek, annelere verilen değere dikkati çekti.

Konuşmasının ardından eşi Sevinç Aktaş ile birlikte tüm annelerle selamlaşıp sohbet eden Başkan Aktaş, annelere kırmızı karanfil ve fular hediye etti.

Sevinç Aktaş da duygularını ifade ederek, “Tüm annelerimizin ‘Anneler Günü’nü kutluyorum. Anneler çok değerli, onların kıymetini bu dünyada bilmek lazım. Onlar gittikten sonra kıymet bilmenin anlamı yok diye düşünüyorum. Eşim de ben de anne babalarımızı kaybettik. Çok özlüyoruz, onları çok arıyoruz. Onlar bize çok güzel şeyler öğrettiler, bizi biz yapan onlardır” dedi. Toplantıya katılan anneler de mutlu bir gün yaşamalarına vesile olan Başkan Aktaş’a samimiyetinden dolayı teşekkür etti.


HABERE AİT VIDEO



BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık