Bursa Büyükşehir'den ‘Farkındayız, yanınızdayız’ paneli

Bursa Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürlüğü, 4 Mart Serabral Palsi Farkındalık Günü’nde ‘Serebral Palsi Farkındalık ve Engelli Hakları’ konulu panel gerçekleştirdi.

Bursa Büyükşehir'den ‘Farkındayız, yanınızdayız’ paneli
  • 06 Mart 2018, Salı 10:25

Bursa Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürlüğü, 4 Mart Serabral Palsi Farkındalık Günü’nde ‘Serebral Palsi Farkındalık ve Engelli Hakları’ konulu panel gerçekleştirdi.

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ, panel açılışında yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürlüğü’nün 17 ilçedeki engelli bireyler ve ailelerine yönelik çalışmalarını anlattı. Karadağ, katılımcılara, Büyükşehir Belediyesi tarafından engellilere yönelik, ‘Sevgi Çipi’, ‘Engelli Araç Bakım Atölyesi’, ‘Psikolojik Rehber ve Danışmanlık Hizmetleri’, ‘Akü Şarj Dolum İstasyonu’, ‘Belediye Engelli Envanteri’, ‘Fiziki Alan Çevre İnceleme Çalışmaları’, ‘Bebek Emzirme ve Bakım Üniteleri’, ‘Farkındalık Çalışmaları’, ‘Engelli Dernekleri ile Aylık Koordinasyon ve İşbirliği Toplantıları’, ‘Engelli Aileleri ve Dernekleri Ziyaretleri’, ‘Atla Terapi ve Hidroterapi Projeleri’, ‘Engelsiz Yaşam Merkezi Projesi’, ‘Engelli Dostu Plaj Projesi’, ‘BENMEP’ ve ‘Evde Bakım Hizmetleri’ gibi birçok alanda faaliyetler yürütüldüğünü ifade etti. Engelli bireylerin yaşadıkları sıkıntıları paylaşarak farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını söyleyen Karadağ, katılımcılara ‘Farkındayız, Yanınızdayız!’ sloganı ile destek verildiğini ifade etti.

Serebral Palsili çocukların mutlu ve sağlıklı bireyler olmaları adına çalışmalarını yürüten Serebral Palsili Bireyler ve Yakınları Derneği (SEBİDER) ile gerçekleştirilen panele, Dünya Serebral Palsi Günü Komitesi Türkiye Temsilcisi Umut Koşan ve SAHİMSEN Engelliler Komisyon Başkanı Ayşe Sarı konuşmacı olarak katıldı. Engelliliği, bireyin hastalık veya başka bir nedenle yaşadığı fonksiyon kaybı değil, bireyin içinde bulunduğu koşullardan kaynaklı durum olarak tanımlayan ve bireyin kendini ifade edememesinin ve ihtiyaçlarına erişememesinin engelliliğe neden olduğunu anlatan Koşan, serebral palsili bireylerin yaşadığı zorluklara işaret etti. Sarı da engelliler yasasına dair bilgilendirmelerde bulundu. Panelde konuşmacılar vatandaşların sorularını da yanıtladı.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık