Gönüllü kuruluşlara Bursa Kent Konseyi anlatıldı

Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu Mart Ayı Toplantısı Bursa Kent Konseyi'nin ev sahipliğinde Merinos AKKM'de gerçekleştirildi.

Gönüllü kuruluşlara Bursa Kent Konseyi anlatıldı
  • 04 Mart 2018, Pazar 22:01

Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu Mart ayı toplantısı Bursa Kent Konseyi'nin ev sahipliğinde Merinos AKKM'de gerçekleştirildi. Programa Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, MÜSİAD Bursa Başkanı Mustafa Gürses, Gönüllü Kuruluşlar Platformu İcra Heyeti Başkanı Murat Eryağan, Yerel Gündem Şube Müdürü Mahmut Turunç ile birçok dernek ve vakfın başkan ve temsilcisi katıldı.
Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, katılımcılara Kent Konseyi’nin üye yapısı, işleyişi, toplantılar, meclisler, çalışma grupları hakkında bilgi verdi. Bursa’da katılımcı demokrasinin en güzel örneği olan Bursa Kent Konseyi’nin bir Türkiye markası haline geldiğini belirten Çepni, seçilmiş başkan ve yürütme kurulu, kamu kurumları, üniversiteler, muhtarlar, akademik odalar ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan 450 kurumsal katılımcısı, 5 meclis, 30 çalışma grubu ve binlerce gönüllüsüyle Türkiye’nin en büyük kent konseyi olduklarını ifade etti. Şehrin ortak aklı ve pusulası olan Bursa Kent Konseyi’nin Büyükşehir Belediyesi’nin destek ve katkılarıyla senede 2000’in üzerinde faaliyet yapabildiklerini anlatan Çepni, tüm Bursalıların gönüllü birer katılımcı olduğunu, her faaliyete katılabildiklerini ifade etti. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa Kent Konseyi’ne her çalışmada destek verdiğini dile getiren Çepni, “Bu şehirde her görüşten insan yaşıyor. Ama hepimiz bu şehrin daha iyi olmasını arzuluyoruz. Bu yüzden her kesimden insanın bir araya gelmesini önemsiyoruz. Bursa Kent Konseyi de herkesin buluşabildiği, konuşabildiği ortamları sağlıyor. Buralarda bulunmak şehir adına bir zenginliktir. Toplantılarımızda çıkan sonuçları da Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gönderiyoruz. Bu rapor, ilk toplantıda gündem maddesi yapılır. Kent Konseyi’nin toplantılarından çıkan sonuçlar, vatandaşın merkezinden çıkan bilgilerden oluştuğu için önemlidir. Yapılan çalışmaların arkasında 10 binlerce Bursalının imzası var” dedi.

Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu’nun yaklaşık 28 yıl önce bir araya geldiğini söyleyen Çepni, “70’in üzerinde dernek ve vakıfın yer aldığı platform birçok konuda istişare mekanizması oluşturmuştur. Gerekli yer ve zamanda toplumun milli ve manevi reflekslerine önemli katkıları bulunmuştur. Gönüllü kuruluşların içerisinde Bursa Kent Konseyi’nin kurumsal üyesi ve yürütme kurulunda görev alan arkadaşlarımız da mevcut. Gönüllü kuruluşlarımızın Bursa adına güzel çalışmalara katkı sağladığını görüyoruz. Bursa Kent Konseyi çalışmaları içerisinde de birlikteliğimiz devam edecek” dedi.

Gönüllü Kuruluşlar Platformu İcra Heyeti Başkanı Murat Eryağan, halka hizmetin Hakka hizmet olduğunu dile getirdi. Eryağan, toplantıya ev sahipliği yaptıkları için Bursa Kent Konseyi’ne teşekkür etti. Program, katılımcıların tek tek söz almasıyla devam etti.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık