Başkan Gökhan, “Doğamızın Katledilmesine Seyirci Kalmayacağız“

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale’nin tek su kaynağı olan Atikhisar Barajı su toplama havzasında altın madeni işletmek amacı ile bölgede yapılan ağaç katliamına karşı farkındalık yaratmak ve bu konuda kentte duyarlılığı arttırmak amacı ile bölgeyi ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Başkan Gökhan, “Doğamızın Katledilmesine Seyirci Kalmayacağız“
  • 09 Aralık 2017, Cumartesi 0:02

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale’nin tek su kaynağı olan Atikhisar Barajı su toplama havzasında altın madeni işletmek amacı ile bölgede yapılan ağaç katliamına karşı farkındalık yaratmak ve bu konuda kentte duyarlılığı arttırmak amacı ile bölgeyi ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Atikhisar Barajı su toplama havzasına yaptığı ziyarette Başkan Gökhan’a Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Belediye Başkan Yardımcıları Rebiye Ünüvar ile Handan Özyayla, Belediye Meclis Üyeleri, birim müdürleri, STK’lar ve çevreye duyarlı kentliler eşlik etti. Ağaç katliamının yaşandığı bölgede incelemelerde bulunan Başkan Gökhan, konu ile ilgili STK’lardan bilgi aldı. Başkan Gökhan, bölgede bulunan dere yatağını da ziyaret ederek, burada yaşanan ağaç katliamına dikkat çekti. Ağaç katliamı ile ilgili açıklamada bulunan Başkan Gökhan; “Şu anda doğa katliamının yapıldığı alandayız. Bizler dere içerisindeyiz. Dere boyu ve bu vadide ne kadar ağaç varsa hepsi katledilecek. Bunu yıllardır söylüyoruz. Kazdağı’nın önemini söylüyoruz ama anlatamıyoruz. Ancak giderek çoğalıyoruz ve anlatmaya devam edeceğiz” dedi.

“Doğayı ne için katlediyoruz?”

Bölgenin adım adım katledildiğini ifade eden Başkan Gökhan; “Arkamızda bulunan ormanlar, dere yatağındaki bütün ağaçlar katlediliyor. Ne için katlediyoruz. Allah’ın yarattığı bu güzel doğayı neden katlediyoruz? İnsani bir gereksinim mi var? İnsanlığın geleceğinde olacak çok güzel bir olay için mi katlediyoruz? Hayır. Sadece birkaç yüz ton altın için bu katliamı yapıyoruz. Ama sadece katliamla kalmıyoruz. Birde süreç içerisinde bu topraklar, dağlar hepsi aşağıya inecek. Bu topraklar işlenecek ve ağaçlar kesilecek. Siyanürlemiş toprakların hepsi çukura doldurulacak. Bizim su kanallarımızı yok edecek. Bu katliam süreç içerisinde adım adım devam edecek. Tabiatı ile oksijenimizi alacak. Zaten su fakiriyiz. Ancak bu Kazdağları, bin pınarlı dağ bizi besliyor. Pınarlarımızı kurutacağız, ağaçlarımızı keseceğiz, ormanlarımızı yok edeceğiz, oksijenimizi yok edeceğiz” dedi.

“Çocuklarımız İçin Mücadele Edeceğiz”

Çanakkale’nin havası ve suyu için önemli bir süreç yaşandığını ifade eden Başkan Gökhan; “Oksijenimiz işte bu gördüğümüz çevredeki dağdan geliyor. Bu sadece Kaz dağı ekosisteminin küçük bir parçası. Ama aslında bakarsanız Çanakkale’nin su ve hava kaynağı için risk taşıyan çok önemli bir sürecin içerisine girmiş bulunuyoruz. İnsan olan herkesin bu katliama dur demesi lazım. Bu doğayı bir insan olarak yapabilir misin? Ey doğa katili, bunu yapabilir misin? Bu doğayı yaratabilir misin? Allah sana bunu lütfetmiş. Biz buna karşı çıkmazsak bunun hesabını veririz. Sadece öteki dünya için değil. Bu dünya için, çocuklarımızı geleceği için. Biz bu oksijen soluduk, bu suları içtik, buralarda güzel vakitler geçirdik. Yürüyüşler, piknikler yaptık. Biz bunları yaşadık. Ya çocuklarımız, bunu görebilecekler mi? Bu güzelliği yaşayabilecekler mi? Ne için, kaç ton altın için?” dedi.

“Seyirci Kalmayacağım”

Tüm devlet kurumlarının yaşanan doğa katliamına dur demesi gerektiğini ifade eden Başkan Gökhan; “Bu katliama bütün devlet kurumlarının, yani toplumun geleceğini dizayn eden, oluşturması gereken kurumların bu katliamı görüp buna dur demesi lazım. Bunun için buraya her partiden belediye meclis üyelerimiz ile gönüllülerimiz ile belediye personelimiz ile çevreye duyarlı arkadaşlarımız ile beraber geldik. Yerinde görüyoruz ve sonunda bu noktada gerekli teşebbüsleri yapmaya devam edeceğiz. Gayret edeceğiz ve kazanacağımıza inanıyorum. Doğa bizi fark ediyor, biliyor. Bu ağaçlarda yaşayan bir canlı. Onların bu şekilde katledilmesine seyirci kalmayacağımızı herkesin bilmesini istiyorum. Bu duyarlılığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Bende Çanakkale Belediye Başkanı olarak elimden gelen her şeyi son damlasına kadar yapacağım. Mücadele içerisinde yer alacağım. Bu kutsal hareketiniz için hepinizi kutluyorum” dedi.

“Asla Müsaade Etmeyeceğiz”

Başkan Gökhan’ın ardından söz alan Çanakkale Milletvekili Avukat Muharrem Erkek ise; “. Kazdağları bir dünya mirası. Bizim çocuklarımıza gelecekte bırakacağımız bir miras. Dünyanın ender yaşam alanlarından biri ve bizimde yaşam kaynağımız. Bu bölge aynı zamanda bizim Çanakkale’mizin tek içme su kaynağı olan Atikhisarı’nda koruma havzası içerisinde olan bir bölge. Eğer biz bu bölgeyi kirletirsek, Atikhisar barajı ve su kaynağımızı da kirleteceğimizin acaba farkında mıyız? Dünya mirasına, Çanakkale’nin bu güzel topraklarına ve ağaçlarına zarar vermek aslında Çanakkale’ye ihanettir. Biz buna asla ve asla müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Başkan Gökhan, ardından bölgenin yakınında bulunan Cazgırlar Köyüne geçerek burada köy muhtarı ile bir araya geldi. Köy muhtarından da yaşanan katliam hakkında bilgi alan Başkan Gökhan, sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bölgede yaşanan katliamın boyutları hakkında basın mensuplarına bilgi veren Başkan Gökhan, Çanakkale’nin doğası ve suyuna sahip çıkmak ve katliamı önlemek için sonuna kadar mücadele edeceğini vurguladı.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık