Başkan Gökhan, “En Temel Sorunumuz Eğitim“

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, eğitime destek olmak amacı ile yürüttüğü okul ziyaretleri kapsamında son olarak Ömer Mart Ortaokulunu ziyaret etti.

Başkan Gökhan, “En Temel Sorunumuz Eğitim“
  • 09 Aralık 2017, Cumartesi 2:00

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, eğitime destek olmak amacı ile yürüttüğü okul ziyaretleri kapsamında son olarak Ömer Mart Ortaokulunu ziyaret etti.

Öğrencilerin çiçekler ile karşıladığı ziyarette Başkan Gökhan, öğretmenler odasında okul yönetimi, öğrenci, öğretmen ve okul aile birliği ile bir araya geldi. Okulun fiziki durumu ve ihtiyaçları hakkında öğretmen ve öğrencilerden bilgi alan Başkan Gökhan, belediye çalışmaları hakkında da bilgiler verdi. Ziyarette yaptığı konuşmada eğitim sistemi sorunlarına da değinen Başkan Gökhan; “Türkiye Cumhuriyeti kurulalı 94 yıl oldu. 94 yılda eğitim sistemini oturtamayan başka bir ülke var mıdır diye kendi kendime soruyorum. Bırakın her yılı, bir yıl içerisinde birkaç sistem değiştiren, lise ve üniversiteye giriş sistemlerini devamlı değişikliğe uğratan ve bunları yaparken de okullarında laboratuvarı, müzik sınıfı, spor salonu, kütüphanesi olmayan bir eğitim sisteminde çocuklara 20 soru sorsan ne olur, 200 soru sorsan ne olur?” dedi.

Türkiye’nin sorunlarının başında eğitim sorunun geldiğini belirten Başkan Gökhan; “Türkiye’nin bir numaralı sorunu ne diye sorarlar. Kimisi terör der, kimisi ekonomi der. Bence hiç biri değil. En temel sorunumuz eğitim sorunudur. Zaten eğitim sistemimiz düzgün olsaydı o sorunları yaşamayacaktık. Ama maalesef eğitim sistemimizi bir türlü oturtamıyoruz ve ben de bunun mutsuzluğunu yaşıyorum” dedi.

Karşılıklı sohbetin gerçekleştiği ziyarette Başkan Gökhan, öğretmenler ve öğrencilerden gelen talepleri dinlerken, ayrıca her okul ziyaretinde olduğu gibi listesi öğretmenler tarafından belirlenen 65’er adet okuma kitabını okul kütüphanesine hediye etti.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık