Mudanya'da Ata Park'ın Temeli Atıldı

Mudanya Belediyesi’nin vizyon projeleri arasında yer alan ve içinde 10 metrelik Atatürk heykelinin bulunacağı Ata Park Projesi’nin temeli, coşkulu bir törenle atıldı. Projenin 45 gün içinde tamamlanacağını belirten Başkan Hayri Türkyılmaz, “Mudanya’nın yeni buluşma noktası Ata Park olacak” dedi.

Mudanya'da Ata Park'ın Temeli Atıldı
  • 07 Haziran 2018, Perşembe 0:40


Mudanya’da belediyeye ait alanları halkın kullanımına açan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, ilçeye yeni bir yeşil alan daha kazandırıyor. Mudanya Belediyesi, Ömerbey Mahallesi kanal boyu mevkiinde belediyeye ait alanda, Ata Park Projesi’nin yapımına başladı. İçinde 217 metrekare yeşil alan, oturma, dinlenme alanları ve 10 metrelik Atatürk heykelinin bulunacağı Ata Park Projesi’nin temeli, düzenlenen törenle atıldı. Törene, CHP Parti Meclis Üyesi ve Bursa Milletvekili  Orhan Sarıbal, CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, CHP Bursa 2. Bölge Milletvekili Adayı Süleyman Ayyılmaz, CHP Mudanya İlçe Başkanı Ergül Batman ve Mudanyalılar katıldı. Mudanya’nın var olan değerlerini koruyarak, geliştirerek geleceğe taşıma noktasında çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Göreve geldiğimizde söz vermiştik. Mudanya’da güzel şeyler olacak, Mudanya ile herkes gurur duyacak demiştik. Alnımıza bir tek kara leke kondurmadan bu vatanı bizlere emanet eden Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimize borcumuzu ödüyoruz. Biz Atatürkçüyüz, biz Cumhuriyetçiyiz diyerek bugünlere geldik. Onların emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet sürdürmek adına canımız pahasına çalışacağız. Herkesin imreneceği buluşma noktasını hayata geçiriyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün 10 metre boyunda hangi yönden bakarsanız bakın silüetini göreceksiniz. O ruhu burada yaşayacaksınız. Bu parkın süresi 45 gün. Temmuz’un 15’inde teslim edilecek. Herkesin imreneceği, hepimizin gurur duyacağı bir park olacak. Mudanya’ya hayırlı olsun” dedi.Törene katılan CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, “Burada, hayatımızın her noktasında yaşadığımız bu tarihsel süreçte kendisini saygıyla minnetle andığımız Ata’mızı göreceğiz. Mudanya barışın kenti, zeytinin başkenti, bu tür güzel projelerle daha anlamlı olacak. Bu park, Mustafa Kemal Atatürk’ün emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’nde 24 Haziran’daki değişimin ilk adımı olsun” diye konuştu.

CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş ise, Mudanya’nın tarihsel kimliğini koruyan ve bununla ilgili mücadele eden, Mudanya’nın tarihsel kimliğini önemseyen Başkan Türkyılmaz’a teşekkür etti.

 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık