KADINLARIN SESİ BURSA’DA YANKILANDI: ŞİDDETE HAYIR!

CHP Bursa İl Kadın Kolları 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde binlerce kadının katılımıyla kadına ’şiddete hayır’ dedi.

KADINLARIN SESİ BURSA’DA YANKILANDI: ŞİDDETE HAYIR!
  • 25 Aralık 2018, Salı 15:11

CHP Bursa İl Kadın Kolları 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde binlerce kadının katılımıyla kadına ’şiddete hayır’ dedi.

CHP Bursa İl Kadın Kolları’nın organizasyonunda gerçekleşen ve Marmara ve Ege Bölgesinden il ve ilçelerin CHP Kadın Kolları yönetimlerinin de yer aldığı yürüyüşe CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, Bursa İl Kadın Kolları Başkanı Vildan Özkula, Kadın Kolları MYK Üyeleri, Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Bursa Milletvekilleri Orhan Sarıbal, Lale Karabıyık, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Erkan Aydın, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ve binlerce kadın katıldı.

Setbaşı’ndan Heykel’e yürüyen kalabalık Kent Müzesi önünde toplandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından basın açıklaması yapan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse "kadınların hak ettiğini alması" gerektiğini söyledi. "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Ulusslararası Dayanışma Günü" olarak kabul edilen 25 Kasım’da buluşmanın topluma verilecek mesaj anlamında önemine işaret eden Köse sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şiddetsiz bir memleket hayal ettiğimiz 25 Kasım buluşmasına hepiniz hoş geldiniz. Geçen 25 Kasım’dan bu yana bu topraklarda kadına yönelik şiddet yine devam ediyor. Kadınlar her gün şiddete, tacize, tecavüze uğruyor. Kadına şiddet o kadar arttı ki , medyada sıradan haber haline geldi. Her sosyal çevreden, ünlü ya da ünsüz, her gün kadına dönük şiddete tanıklık ediyoruz. 2018 yılının ilk 9 ayında 183 kadın, 10 çocuk öldürüldü, 50 kadına tecavüz edildi. Kadına ve çocuğa yönelik şiddet ve cinsel istismarda cinsel istismara karşı iyi hal indirimi verilmemelidir, en üst seviyeden ceza verilmelidir."

KADINA ŞİDDET HER YERDE, ÇÖZÜM MECLİS’TE

Kadına şiddet kültürünün evde, ailede, işyerinde, sokakta, siyasette, mezrada, tribünde, mezrada, hukukta kendine yer bulduğunun altını çizen CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Köse, "Bunun önüne geçmenin en önemli yolu eğitim. Kadına şiddetle mücadele, ders kitaplarında yer almalıdır. Şiddeti artıran en önemli unsur da yoksulluktur. Kadınlara yaşamlarını bağımsız sürdürebilecek alanlar açılmalıdır. Kız çocuklarının eşit eğitim almaları sağlanmalı, erken evlendirilmelerinin önü alınmalıdır. Eşit temsiliyetin önündeki tüm engeller kaldırılmalıdır" diye konuştu.

Şiddete karşı kararlı duruş devam ettiği taktirde bu şiddet kültürünü değiştirmeye ve yok etmeye yeteceğini kaydeden Köse konuşmasını "Umarız mevcut iktidar kadınların Bursa’dan yükselen sesini duyar, kadına yönelik şiddeti ortadan kaldırmanın bir yolunu bulur. eğer bulmazsa biz kadınların isyanı büyük, sokaklarda var olmaya devam edeceğiz" sözleriyle tamamladı.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık