Türkiye'nin ilk “Yeşil Bayrak” ödülü Denizli'ye

Denizli Büyükşehir Belediyesi, İncilipınar Parkı ile dünyada park ve yeşil alanlarda ulusal bir standart oluşturmak için tasarlanan Yeşil Bayrak ödülünü alan Türkiye'deki ilk kurum oldu.

Türkiye'nin ilk “Yeşil Bayrak” ödülü Denizli'ye
  • 11 Şubat 2018, Pazar 20:07

Denizli Büyükşehir Belediyesi, İncilipınar Parkı ile dünyada park ve yeşil alanlarda ulusal bir standart oluşturmak için tasarlanan Yeşil Bayrak ödülünü alan Türkiye'deki ilk kurum oldu. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Türkiye'nin ilk Yeşil Bayrak ödülü ile Denizli'nin park ve yeşil alanlardaki marka değerinin de tescillendiğini söyledi.

 

İngiltere ve Galler’deki park ve yeşil alanlarda ulusal bir standart oluşturmak için 1996 yılında tasarlanan daha sonra tüm dünyaya yayılan Yeşil Bayrak ödülü ile Türkiye'de ilk kez Denizli Büyükşehir Belediyesi buluştu. İncilipınar Parkı ile Yeşil Bayrak ödülünü alan Türkiye'deki ilk kurum olan Denizli Büyükşehir Belediyesi, İngiltere'deki bağımsız sivil toplum kuruluşu Keep Britain Tidy tarafından ödülünü aldı. Yüksek çevre standartlarını sağlamada, diğer kurum ve kuruluşlara örnek olan Yeşil Bayrak'ın rekreasyonel yeşil alanlarda mükemmellik ölçeğini temsil ettiği ifade edilirken, ödülün aynı zamanda bir tanıtım aracı olduğu da kaydedildi.

Denizli'nin prestiji

Denizli'nin büyükşehir olmasının ardından İncilipınar Parkı'nın Yeşil Bayrak ödülü alması için Denizli Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı çalışma başlattığı, 2016 yılı sonunda park için bir yönetim planı hazırlandığı, başvurunun ise Ocak 2017'de yapıldığı ifade edildi. Yeşil Bayrak ödülünün Denizli’nin prestiji, Avrupa’daki yeri, hizmet kalitesinin artışı, kent turizminin gelişmesi, pazarlama ve online tanıtımına katkı yapacağı vurgulanırken, Denizli Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanındaki diğer parklar için de Yeşil Bayrak alması için çalışmalar yapacağı belirtildi. 

Türkiye'de yine bir ilk 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Türkiye'nin ilk Yeşil Bayrak ödülünü almanın gurur ve sevincini yaşadıklarını belirterek, bu ödül ile Denizli'nin park ve yeşil alanlardaki marka değerinin de tescillendiğini söyledi. İncilipınar Parkı'nın bugünlere gelmesinde büyük emekleri olan dönemin Belediye Başkanı ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'ye teşekkür eden Başkan Osman Zolan, "Bugün bu ödülü alıyorsak Sayın Bakanımızın, Belediye Başkanlığı döneminde İncilipınar Parkı'na verdiği önem ve orada yaptığı çalışmalardan dolayıdır. Sayın Bakanımızın Ege'nin incisi haline getirdiği parkımıza verilen Yeşil Bayrak ödülünün yerel ve ulusal düzeyde çok olumlu tepkiler alacağına eminim" dedi. 

"Nasıl bir fazla nasıl eser bırakırız bunun derdindeyiz"

Doğayı ve yeşili koruyarak, insanlarla buluşturmak adına birçok proje hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Zolan, “Türkiye'de yine bir ilke imza atmaktan onur duyuyoruz. Denizlimiz havasıyla, suyuyla, doğasıyla, yeşil alanlarıyla ve tüm güzellikleriyle örnek olmaya devam edecek” diye konuştu. Başkan Osman Zolan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Her zaman söylediğimiz gibi biz görev yaptığımız sürede nasıl bir fazla eser daha bırakırız, nasıl bir fazla derdi çözeriz, nasıl iz bırakır yatırım yaparız bunun derdindeyiz. Bunun için vatandaşımızdan bir emanet aldık ve bu emanete de canımız pahasına sahip çıkıyoruz ve çıkmaya da devam edeceğiz" dedi. 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık