Büyükşehir Belediyesi Travel Turkey İzmir Fuarı’nda

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, İzmir’de bu yıl 11‘incisi düzenlenen, 36 ülke ve 54 ilden toplam bin 284 katılımcının yer aldığı Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi’nde açtığı stantla kentin tarihini ve kültürünü tanıtıyor.

Büyükşehir Belediyesi Travel Turkey İzmir Fuarı’nda
  • 10 Aralık 2017, Pazar 14:44

Türkiye’nin turizm alanındaki en önemli buluşmalarından biri olan Travel Turkey İzmir-Turizm Fuar ve Kongresi 11. kez düzenleniyor. Fuarizmir fuar alanında düzenlenen etkinlikte Büyükşehir Belediyesi de stant açarak Diyarbakır tarihini ve kültürünü tanıtıyor.

36 ülke ve 54 ilden bin 284 katılımcı

Fuarın açılışını Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile çok sayıda katılımcı gerçekleştirdi. 10 Aralık'a kadar açık kalacak fuar, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İzmir Fuar AŞ (İZFAŞ) ile Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) ortaklığıyla, Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde düzenleniyor. Fuara bu yıl 36 ülke ve 54 ilden toplam 1284 katılımcı dahil oldu. Fuara bakanlıklar, belediyeler, seyahat acentaları, tur operatörleri, sağlık turizmi, konsolosluklar, oteller, uluslararası turizm otoriteleri ve borsaları, kafeler, restoranlar, bankacılık ve sigorta firmaları, kültür turizmi, eğitim turizmi, turizm teknolojisi, kalkınma ajansları, havayolları şirketleri, turizm birlik ve dernekleri ile turizm medyası katılıyor.

Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Karacadağ Kalkınma Ajansı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Diyarbakır Ticaret Borsası, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Sur Belediyesi, Sosyal Yardımlaşma Vakfı Aile Destek Merkezi ve TÜRSAB Bölge Yürütme Kurulu “Diyarbakır Kalesi ve Hevsel Bahçeleri Kültürel Peyzaj Alanı” çalışması ile UNESCO Dünya Kültür Mirası Diyarbakır Surlarının işlendiği stant tasarımıyla fuarda yerini aldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, fuarda kentin tarihi ve kültürünü tanıtmak amacıyla açtığı stant ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. Stantta ziyaretçilere Diyarbakır Çöreği, kadayıf, örgü peynir, pestil, badem ezmesi ikram edildi, ayrıca kentin tarihi ve kültürüne ilişkin bilimsel kitaplar, broşürler ile gezi rehberleri gibi tanıtım materyallerinin dağıtımı yapıldı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Aile Destek Merkezi tarafından dezavantajlı kadınların yaptığı el sanatları çalışmaları sergilendi.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık