Engelliler asker kınası yaktı

Diyarbakır Kayapınar Belediyesi bir günlüğüne temsili olarak asker uygulamasına katılacak olan engellilere yönelik “asker kınası” etkinliği düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cumali Atilla’nın eşi Hanımefendi Lütfiye Atilla’nın da katılım gösterdiği organizasyonda engelliler, davul zurna eşliğinde doyasıya eğlendi.

Engelliler asker kınası yaktı
  • 09 Mayıs 2018, Çarşamba 19:42

 


Diyarbakır Kayapınar Belediyesi’ne bağlı Engelsiz Yaşam Merkezi “Engelliler Haftası” nedeniyle bir günlüğüne asker uygulaması törenine katılacak engelli bireylere yönelik “asker kınası” etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla’nın eşi Hanımefendi Lütfiye Atilla, Kayapınar Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi yetkilileri, engelli öğrencilerin velileri ve eğitmenler katıldı.

Organizasyonun yapıldığı salon kırmızı beyaz balon ve kurdelelerle süslendi, duvarlar Türk bayraklarıyla donatıldı. Özenle hazırlanan kınalar davul zurna ve türküler eşliğinde salona getirildi. Protokol üyeleri ile birlikte engelli kız öğrenciler de kınayı asker uygulamasına katılacak olan öğrenciler başında gezdirdi. Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte engelli bireyler büyük bir coşku yaşadı. Askerlerin kınası protokol üyeleri tarafından yakıldıktan sonra özel hazırlanmış eldivenler giydirildi. Bu sırada arkadaşlarının sevincine ortak olan diğer engelliler ise “En büyük asker bizim asker” sloganlarıyla arkadaşlarını motive etti. Kına yakılmasının ardından etkinlik halaylarla devam etti.

Hanımefendi Atilla, engelli asker adaylarını ödüllendirdi

Etkinlik esnasında Hanımefendi Atilla, engelli vatandaşlarla yakından ilgilenerek sorun ve sıkıntılarını dinledi. Engelli asker adaylarına çeşitli hediyeler veren Hanımefendi Atilla, engelli asker adaylarının kınasını da yaktı. Etkinliğe katılım göstermesinden ve belediyenin engellilere yönelik yaptığı çalışmalardan dolayı engelliler Hanımefendi Atilla’ya teşekkür etti. Organizasyon esnasında ve sonunda Hanımefendi Atilla, engellilerle sık sık hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık