Artvin Gençlik Merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Açılış töreninde, Artvin Valisi Ömer Doğanay, Milletvekili İsrafil Kışla, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürü Bahattin Yetim, İl Emniyet Müdürü Mehmet Selvi, İl Milli Eğitim Müdürü Abdülcelil Kahveci, İl Sağlık Müdürü İrfan Akalın, Kredi Ve Yurtlar Kurumu İl Müdürü Tamer Yıldırım, Artvin Gençlik Merkezi Müdürü Hayati Güneri, kurum amirleri gençler ve vatandaşlar katıldı.

Artvin Gençlik Merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.
  • 12 Mayıs 2018, Cumartesi 13:07

Artvin Gençlik Merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Açılış töreninde, Artvin Valisi Ömer Doğanay, Milletvekili İsrafil Kışla, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürü Bahattin Yetim, İl Emniyet Müdürü Mehmet Selvi, İl Milli Eğitim Müdürü Abdülcelil Kahveci, İl Sağlık Müdürü İrfan Akalın, Kredi Ve Yurtlar Kurumu İl Müdürü Tamer Yıldırım, Artvin Gençlik Merkezi Müdürü Hayati Güneri, kurum amirleri gençler ve vatandaşlar katıldı.

Artvin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğün tarafından yaptırılan 4 bin metre kare kapalı alanı olan gençlik merkezi bünyesindeki konferans salonu, seminer salonu, toplantı salonu, çok amaçlı salon, 2 müzik atölyesi, 2 el sanatları atölyesi, 2 güzel sanatlar atölyesi, kişisel gelişim atölyesi, kütüphane, inovasyon atölyesi (bilişim), dil eğitimleri atölyesi, erkek ve kadın mescidi, mutfak, tenis kortu fuaye ve sergi alanlarıyla hizmet verecek.

Açılışta konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bahattin Yetim, ” Gençlik ve Spor Bakanlığımız taşrada hizmetlerini Gençlik Hizmetleri ve Spor İl ve İlçe Müdürlükleri aracılığıyla Gençlik çalışmaları ve spor olmak üzere iki ana başlık altında sürdürmektedir.

Spor dışındaki gençlik çalışmalarının yürütüldüğü gençlik merkezleri başlangıçta sadece il merkezlerinde bulunurken zamanla ilçelere de açılmaya başlanmıştır.

1986 yılında Artvin Merkez Gençlik Merkezi, 1998 yılında Arhavi Gençlik Merkezi, 2004 yılında Ardanuç Gençlik Merkezi açılmış, son 4 yılda 4 daha eklenerek sayı 7’ye çıkarılmıştır.

Şavşat, Yusufeli ve Kemalpaşa Belediyelerimiz yer tahsisi yaparak ilçelerinde Gençlik Merkezlerimizin açılışlarına yardımcı olmuş, katkı sağlamışlardır. Huzurlarınızda sayın belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla Arhavi ve Hopa Gençlik Merkezlerinden sonra Artvin Gençlik Merkezini de tamamlayıp hizmete almanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.    Kışla konuşmasında şunları dile getirdi: “Salonlarıyla spor alanlarıyla eğitim yapılacak seminer salonlarıyla, konferans salonlarıyla son derece güzel bir yer. Bu gençlik merkezinin hakkını vermemiz lazım. Bir günü, bir saati boş kalmamalı. Bunu sadece Gençlik Spordaki arkadaşlarımızdan beklersek yetersiz kalır. Milli eğitim camiasının tüm öğretmenleriyle bu mekânlardan gençleri istifade ettirmesi lazım. Üst düzey bir yüzme havuzumuz var. Artvinli bu mekanları bilmiyor. Gelsinler bu yapılanları görsünler. Yüzme havuzu deyip geçmeyin. Bu yapılanlardan halkımızın istifade etmesi lazım.

Kışla – 1900 Kişilik Yurt Yapılacak

Artvin’e en çok yatırım yapan bakanlıklardan biride belki de Gençlik Spor Bakanlığıdır. KYK Yurtlarıyla, gençlik rkezleriyle, Spor salonlarıyla, futbo sahalarıyla hangi ilçede, ne tesise ihtiyacımız varsa hepsi bitti bitiyor. Seyitler’de 700 kişilik KYK yurdumuzun 16 Mayıs’ta ihalesi var. Yaklaşık bedeli 38 milyon lira. Nehir kenarında 16 dönüm yeri KYK’ya verdik. 1900 kişilik yurdun projeleri bitti. En kısa sürede orada da yurt ihalesini yaptıracağız. Bunların hepsi gençliğimiz ve eğitim için. Artvin inşallah gelecekte eğitim şehri olacak. Bizim gençlerimizde gittikleri yerlerde çok güzel başarılar elde ediyor. Ben emeği geçen herkese teşekkür ederim. Tesisimiz Artvin’imize hayırlı olsun.”

 

 

Kocatepe – Artvin’i Kültürel Belediyecilikte Tanıştıracağız

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe,  yaptığı konuşmada Gençlik Merkezleri milletin geleceğine olan bir yatırım olduğunu ifade ederek projesinde, yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Başkan Kocatepe; “Artvin Gençlik ve Spor konusunda Türkiye’nin hangi şehri hangi konuda güçlüyse o konuda kafa tutar. Artvin’de işte böyle. Ben inanıyorum ki Artvin Gençlik Merkezi birçok büyük illerde ki gençlik merkezlerinden daha geniş yelpazeye sahip.

Belediye gençlik ile alakalı yapacağı çalışmalarda burayı kullanacak, diğer kurumlar yine aynı şekilde. Burası Artvin gençliğini devletin kontrolünde nezaretinde yetiştirme merkezidir dolayısıyla gençlerimize sahip çıkmalıyız.  Eğer sahip çıkmazsak ne hale geldiğini Belediyemizin hizmetlerine devletin malına zarar veren insanlardan görüyoruz.

Göreve gelir gelmez sosyal kültürel belediyeciliğe girmedik çünkü asıl hizmetleri olmayan büyük eksikliklerimiz vardı. Elhamdülillah 4 yılda suyundan, çöpünden, yolundan şehrin bir çok temel ihtiyaçlarını çözdük. Şimdi önümüzde ki döneme sosyal belediyecilik projelerimizle birlikte Artvin Kültürel belediyecilikte tanıştıracağız. Kültür ve sanat faaliyetlerimize bu mekân ev sahipliği yapacak.

Gençlik Kültür Sanat Evini ve Bilgi Evini Çok Yakında Hizmete Açıyoruz

Belediye olarak gençlerimize ne yaptınız diye sorarsanız, belediyemize ait olan eski hamam kafe olarak bildiğiniz yeri restorasyon yaparak gençlik kültür ve sanat evi olarak en kısa sürede hizmete açacağız. Semt konağının girişini bilgi evi olarak gençlerimizin hizmetine sunacağız.’’ dedi.

Artvin Valisi Ömer Doğanay, “Bu tesisin ilimizde kazandırılmasında emeği geçen herekse ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ülkemizin her yerinde olduğu gibi ilimizde de gençliğe yönelik yatırımlar devam ediyor. Eğitimli, dinamik, fikri irfanı hür, sağlıklı, vatanını milletini, bayrağını seven, dinini bağlı gençlik için herkes üzerine düzeni yapıyor yapmaya da devam edecek.  Artvin’imize devletimiz böyle bir yatırım yapıyorsa , bunun değerini bilip en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. Bundan sonra iş burasını en verimli şekilde kullanmak” dedi.

Artvin’in 2017-2018 sezonunda sporda ciddi başarılar elde ettiğini söyleyen Vali Doğanay, bu başarıların devam etmesi temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından Artvin Valisi Ömer Doğanay, Milletvekili İsrafil Kışla ve Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe beraberindeki protokol üyeleriyle açılış kurdelesini keserek Gençlik merkezinin açılışını yaptılar.  Daha sonra gençlik merkezini gezen protokol üyeleri, yetkililerden bilgi aldılar.

 

 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık