Hatay Büyükşehir çevre eğitimi projesine başlıyor

Hatay’ın 15 ilçesinde ve okullarda vatandaşların sağlığını ve huzurunu düşünerek temiz, yaşanabilir bir kent yaratmak için çevre eğitimlerine başlayacak.

Hatay Büyükşehir çevre eğitimi projesine başlıyor
  • 31 Ocak 2018, Çarşamba 8:52

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Hatay’ın 15 ilçesinde ve okullarda vatandaşların sağlığını ve huzurunu düşünerek temiz, yaşanabilir bir kent yaratmak için çevre eğitimlerine başlayacak.

HBB Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Hatay’ın 15 ilçesinde toplam 589 mahalleye ulaşarak muhtarlar aracılığı ile vatandaşları bilgilendirme amaçlı toplantılar düzenleyerek ayrıca ilköğretim ve lise öğrencilerine çevre bilinci aşılamak amacıyla eğitim vermeyi amaçlıyor.

MAHALLELERDE OLUŞAN ÇEVRE SORUNLARI MAHALLE HALKI İLE ÇÖZÜME KAVUŞTURULACAK

Yaygın Çevre Eğitimi Projesi başlığı ile düzenlenecek olan eğitimlerin çevrenin korunması hakkında duyarlılığı arttırmak olduğunu vurgulayan HBB yetkilileri, gerçekleştirilen eğitimlerle mahallelerde oluşan çevre sorunlarını mahalle halkı ile birlikte çözüme kavuşturmayı hedeflediklerini belirtti.

HBB’NİN OKULLARDA VERECEĞİ EĞİTİMLERLE ÖĞRENCİLER ÇEVRE KONUSUNDA BİLİNÇLENDİRİLECEK

Ayrıca okullarda da verilecek eğitim ile bireylerde çevre bilincini küçük yaşta oluşturmak ve medeniyetler kenti Hatay’a yakışan temiz bir çevre oluşturmayı amaçladıklarını bildiren yetkililer, Yaygın Çevre Eğitimi Projesi ile 2017 yılında okullarda gerçekleştirilen eğitimlerin öğrencilerde çevre konusunda olumlu etkiler yarattığının gözlenmesi üzerine projeye başlandığının altını çizdi.

HBB Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı proje kapsamında okullar dışında mahallelerde de çevre konulu toplantılar gerçekleştirileceğinin altını çizdi.

Belediyeler Haber Platformu http://www.belediyehaberleri.com.tr

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık