Sosyal Belediyeciliğin “Altın Karınca“sı Zeytinburnu Oldu

Zeytinburnu Belediyesi, Sosyal Belediyecilik kategorisinde "Göçmen Kadınlar Kulübü-"Kar Serçesi" Projesi ile Türkiye'nin en prestijli yerel yönetim ödülü olan "Altın Karınca Ödülü"ne layık görüldü.

Sosyal Belediyeciliğin “Altın Karınca“sı Zeytinburnu Oldu
  • 16 Aralık 2017, Cumartesi 16:11

Marmara Belediyeler Birliği tarafından bu yıl 7’ncisi düzenlenen Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri sahiplerini buldu. Belediyelerin uyguladığı başarılı projeleri ödüllendirerek iyi uygulama örneklerinin tanıtılmasını ve yaygınlaştırılmasını amaçlayan yarışmaya, yüzlerce belediye birbirinden başarılı projelerle katıldı. 9 farklı kategoride 262 projenin yarıştığı Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri'nde Zeytinburnu Belediyesi Göçmen Kadınlar Kulübü - "Kar serçesi" projesiyle "Sosyal Belediyecilik" ödülüne layık görüldü.

 

KAR SERÇELERİ YAŞAMA TUTUNDU

Projenin göçmen kadınların uyum sürecini hızlandırmak ve meslek edinmesini sağlamak amacıyla hayata geçirildiğini belirten Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “Kar Serçesi, çeşitli sebeplerle ülkemize göç edip Zeytinburnu'na yerleşmiş dezavantajlı, henüz Zeytinburnu’nu tanımayan kadınlarımızın hayata tutunmasında çok ciddi anlamda katkısı olan bir proje. Zeytinburnu Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi'nde (AKDEM) başlattığımız bu proje ile yeni umutlarla bölgemize yerleşmiş kadınların meslek edinmesini ve ev ekonomisine katkıda bulunmasını sağladık. Kadınlar AKDEM'de el sanatları, Türkçe kursu, kadın hakları, göçmen hakları gibi birçok konu hakkında eğitim aldı. Ama en önemlisi de el sanatlarını öğrenerek her biri meslek sahibioldu. Ortaya çıkardıkları ürünleri satarak gelir elde ettiler. Kısacası göçmen kadınlar ülkemizde yaşama tutundular. Projede emeği geçen tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Marmara Belediyeler Birliği'ne de teşekkür ediyorum. Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri sayesinde Marmara Bölgesi'ndeki anlamlı projeler gün ışığına çıkıyor. Bu sayede tüm belediyeler birbirinin projesini örnek alıp faydalanabiliyor.” dedi.

 

PROJENİN GETİRDİĞİ YENİLİKLER

"Kar Serçesi" Projesi, savaş ve geçim sıkıntısı gibi nedenlerle ülkelerinden ayrılmak zorunda kalan Afganistan, Bulgaristan, Suriye, İran, Çin, Irak, Fas, Arnavutluk, Pakistan, Gürcistan, Kazakistan'dan gelen yabancı uyruklu kadınlara yönelik farkındalık eğitimleri, atölye çalışmaları gerçekleştirerek onların hem bilinçlenmesine hem de el becerilerinin geliştirilmesine olanak sağlıyor. Projeyle savaş, baskı, zulüm, afet ve ekonomik sıkıntılar gibi çeşitli nedenlerle ülkelerinden Türkiye’ye göç eden çocuk, genç, yetişkin yabancı uyruklu bireylerin (göçmen, mülteci, sığınmacı vb.) çevreyle uyum içinde yaşayabilmeleri destekleniyor. Göçmen kadınlar aldıkları eğitimlerin ardından meslek sahibi olarak hazırladıkları ürünleri satıp aile bütçesine katkı sağlıyor.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık