Pandomim atölyesi On Gözlü Köprüsü’nde gösteri düzenledi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin 1. Çocuk Tiyatro Festivali ve Liselerarası Tiyatro Festivali programları kapsamında oluşturulan Pandomim Sanat Atölyesi, tarihi On Gözlü Köprü’de gösteri düzenledi.

Pandomim atölyesi On Gözlü Köprüsü’nde gösteri düzenledi
  • 08 Mayıs 2018, Salı 21:37

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin 1. Çocuk Tiyatro Festivali ve Liselerarası Tiyatro Festivali programları kapsamında oluşturulan Pandomim Sanat  Atölyesi, tarihi On Gözlü Köprü’de gösteri düzenledi.

Vatandaşlara ücretsiz sinema, tiyatro, konser etkinlikleri düzenleyen ve açtığı kurslarla yüzlerce kişiye sanat eğitimleri veren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin 1. Çocuk Tiyatro Festivali ve Liselerarası Tiyatro Festivali programları kapsamında oluşturulan Pandomim Sanat Atölyesi tarihi On Gözlü Köprüsü’nde gösteri düzenledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde başlayan gösteride atölyeye katılan ve gösteriyi hazırlayan çocuklar, Mardinkapı’dan On Gözlü Köprü’ye çekçek arabalarıyla taşındılar. Pandomim sanatına dikkat çekmek ve sevdirmek amacıyla şehrin simgelerinden olan çekçek arabalarının kullanılması vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. On Gözlü Köprü üzerinde Diyarbakır’ı simgeleyen çeşitli gösterileri pandomin sanatı ile yaparak izleyenlerden alkış topladılar.

Pandomim nedir?

Gösteri sanatlarından biri olan pandomim, pantomim, mim sanatı ya da sadece mim olarak da bilinir. Pandomim sanatçısı, gösteri sırasında temayı anlatmak için heceleri, kelimeleri, cümleleri değil beden hareketlerini kullanır. Sanatçı, izleyiciye anlatmak istediklerini yüz mimikleri, el-kol ve beden hareketleri ile ifade eder. Sözsüz bir sanat olarak pandomim diğer görsel sanatlardan ayrılır. Pandomim, beden hareketleri ve mimikler ile evrensel bir dil yaratır. Bu nedenle pandomim “sessiz dil” olarak da anılır. Mim sanatında çoğunlukla sanatçı yüzde maske ile oynar. Bu maske, oyuncu ile izleyici arasında bağ kurulmasına yardımcı olur. Pandomim ifade biçimi olarak mimikleri ve beden hareketlerini kullandığı için bedeni zorlayan bir sanattır.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık