Hayallerindeki Bursa’yı resimlere yansıttılar

Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen “Bir Hayaldir Bursa” temalı resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Hayallerindeki Bursa’yı resimlere yansıttılar
  • 01 Mart 2018, Perşembe 23:34

Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen “Bir Hayaldir Bursa” temalı resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Yarışmaya katılan 217 öğrencinin de resimleri sergilendi. Resimlerin büyük bölümünde yüksek katlı binaların Bursa’ya verdiği zararın yansıtılması da dikkat çekti.

 

 

Nilüfer Belediyesi’nin 1997 yılından bu yana, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle, öğrencileri, hem resim sanatına teşvik etmek hem de çevreye karşı duyarlılıklarını arttırmak amacıyla düzenlediği resim yarışması bu yıl da geniş katılımla gerçekleşti. Her yıl farklı temalarla, ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlenen yarışmanın bu yılki teması “Bir Hayaldir Bursa” olarak belirlendi.

25 okuldan 217 öğrencinin katıldığı yarışmada dereceye girenler Konak Kültürevi’nde düzenlenen törende ödüllendirildi. Törene Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Kaymakamı Avni Oral, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri Selami Güllülü, Seyfettin Mayuk ile okul idarecileri ve öğrenciler katıldı.

BOZBEY: HAYALLER VE HEDEFLER BİRLEŞİNCE BAŞARI GELİR

Yarışmaya katılarak yeteneklerini sergileyen öğrencileri kutlayan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 21 yıldır devam eden etkinlikte emeği geçenlere de teşekkür etti. Hayal ve hedeflerin birleştiğinde başarının mutlaka geleceğini söyleyen Başkan Mustafa Bozbey, “Bizim bu yarışmayı düzenlemekteki amacımız, geleceğimizi oluşturan çocuklar ve gençlerle, kentimiz üzerine birlikte düşünmek. Böylelikle, yeşil, mutlu ve yaşanabilir bir kentin sürdürülebilirliğini sağlamaktır. Ben, kendi yaşamımdan çok iyi biliyorum ki, hayal etmek, bir şeyin gerçekleşmesi için ilk ve en önemli koşuldur. O nedenle, sizlerin hayal ettiklerinizi çok önemsiyorum. Benim çocuklar ve gençlerle de ilgili hayalim var. Her çocuğun bir müzik aleti çalması, spor dalıyla veya güzel sanatlarla uğraşmasını istiyorum” dedi.

Bu yıl yarışmaya katılımın çok yüksek olmasından dolayı mutlu olduğunu ifade eden Başkan Bozbey şöyle konuştu: “Bu yıl, gösterdiğiniz ilgi gerçekten bizleri çok onurlandırdı.

Geçen yıl, 15 okuldan 54 resimle katılım söz konusuydu. Bu yıl ise, tam 25 okuldan, 217 resim yarışmaya katıldı. Bu yıl resimlerin büyük bölümünde yüksek katlar ve toplu konutların Bursa’ya verdiği zararın yansıtıldığını gördüm. Bu da kentsel dönüşümde yapılan yanlışları bir kez daha gözler önüne seriyor” diye konuştu.

ORAL: OKULLARDA SANAT VE SPOR ETKİNLİKLERİ OLMASI ÖNEMLİ

Nilüfer Kaymakamı Avni Oral da yarışmaya olan ilginin mutluluk verici olduğunu belirterek, “Okullar, derslerin yanında kendine özgüveni olan, kişisel gelişimleri tam olan geleceğin kuşaklarının yetiştiği alanlardır. Tüm okulların sanatsal ve sportif etkinliklerde yer alması çok önemlidir. Öğrencilerin, Bursa ile alakalı hayalleri resimlere yansımış. Bugünkü hayalleri gelecekte gerçeğe dönüştürecekleri hedefleri olacaktır. Emeği geçenleri ve katılanları kutluyorum” diye konuştu.

DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Konuşmaların ardından yarışmada dereceye girenler ödüllendirildi ve katılım belgeleri verildi.

Yarışmada birinci Vahide Aktuğ Ortaokulu’ndan Esma Özışık, ikinci Bursa Sınav Koleji’nden İlaydanur Ergene, üçüncü de Halil İnalcık Bilim ve Sanat Merkezi’nden E. Yaren Elmas oldu. Yarışmada mansiyon ödülüne de Dilek Özer Ortaokulu’ndan Vuslat Karaali, Vahide Aktuğ Ortaokulu’ndan E. Zeynep Akça ve Yaren Balcı ile Halil İnalcık Bilim ve Sanat Merkezi’nden Eren Duman’ın resimleri değer görüldü.

Dereceye giren öğrenciler ödüllerini, Başkan Bozbey, Kaymakam Oral, şube müdürleri  Mayuk ve Güllülü’nün elinden aldı. Ödül töreninin ardından Başkan Bozbey, Avni Oral ve protokol üyeleri sergilenen resimleri öğrencilerle birlikte inceledi. 217 resmin yer aldığı sergi 8 Mart’a kadar Konak Kültürevi’nde izlenime açık kalacak.

 

 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık