15 Temmuz Demokrasi Meydanı, Ramazan Etkinliklerinin Merkezi Oldu

Osmangazi Belediyesi, ilçe genelinde düzenlediği etkinliklerle Ramazan Ayının manevi ve kültürel değerlerini yaşatıyor.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı, Ramazan Etkinliklerinin Merkezi Oldu
  • 24 Mayıs 2018, Perşembe 16:29

Osmangazi Belediyesi, ilçe genelinde düzenlediği etkinliklerle Ramazan Ayı’nın manevi ve kültürel değerlerini yaşatıyor.

11 ayın sultanı Ramazan, Osmangazi’de her akşam düzenlenen etkinliklerle dolu dolu geçiyor. Her akşam 5 farklı noktada kurulan iftar sofraları ile 3 bin kişiye iftar veren Osmangazi Belediyesi, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ndaki Ramazan Çadırı’nda da söyleşi ve tasavvuf müziği dinletileri ile vatandaşların bir araya gelmesini sağlıyor.

Osmangazi Belediyesi tarafından Ramazan ayı boyunca Eskici Mehmed Dede Aşevi, Elmasbahçeler Kültür Merkezi, Soğanlı Kültür Merkezi ve Sakarya Kimsesizler Evi’nde kurulan iftar sofraları ile her gün yaklaşık 3 bin kişiye iftar veriliyor. Ayrıca Somuncu Baba Evi’nde her gün Somuncu Baba’nın manevi ruhuna uygun şekilde somun ekmek ve çorba ikramı yapılırken, ‘Belediyem Benimle’ ekipleri de ihtiyaç sahibi ailelere erzak yardımında bulunuyor.

Ramazan ayının gönüllerin coştuğu, birlik ve beraberliğin en yoğun yaşandığı bir ay olduğunu belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Biz de bu mübarek ayda vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz. İftar, teravih namazı ve sahurda her akşam farklı bir yerde vatandaşlarımızla buluşuyoruz. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı, bu Ramazan ayını çok daha farklı, heyecanlı ve coşkulu geçiriyor. Kurmuş olduğumuz çadırda sohbetler ve tasavvuf müziği dinletileri eşliğinde vatandaşlarımızı ağırlıyoruz. Özellikle teravih namazı öncesi ve sonrasında bu çadır vatandaşlarımızın buluşma noktası oluyor. Ramazan ayını birlik ve dirlik içerisinde idrak ediyoruz” dedi.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ndaki Ramazan Çadırı’nda ilahiler dinleyen Başkan Dündar, çadıra gelen vatandaşlara Mehmet Emin Ay’ın “Bursevi Eserleri” isimli albümünden hediye etti. 

Osmangazi Belediyesi

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü 

 

 

 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık