‘Turizm’ fuarına Bursa imzası

Dünyanın dört bir yanından gelen turizmcileri ağırlayan EMITT 2018 Turizm Fuarı, TÜYAP İstanbul Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını ziyaretçilere açtı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, fuarda Bursa standını ziyaret ederek, kentin değerlerine dikkati çekti.

‘Turizm’ fuarına Bursa imzası
  • 25 Ocak 2018, Perşembe 18:32

Dünyanın dört bir yanından gelen turizmcileri ağırlayan EMITT 2018 Turizm Fuarı, TÜYAP İstanbul Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını ziyaretçilere açtı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, fuarda Bursa standını ziyaret ederek, kentin değerlerine dikkati çekti.

 

‘22. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT)’ İstanbul’da başladı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 28 Ocak Pazar tarihine dek gezilebilecek olan fuarın ilk gününde, Bursa Turizm Tanıtma Birliği tarafından hazırlanan Bursa standını ziyaret etti. Başkan Aktaş, burada Bursalı basın mensuplarıyla da bir araya gelerek kentin değerlerine ve turizm potansiyeline vurgu yaptı.

 

“Bursa’nın potansiyeli fuarlarla açığa çıkacak”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, dünyanın en büyük turizm fuarı olan EMITT’in hayırlı olmasını diledi. Basın mensuplarıyla sohbetinde Türkiye’nin turizm potansiyeline ve Bursa’nın bu anlamda barındırdığı alt yapıya değinen Başkan Aktaş, sık sık fuarlara katılarak şehri uluslararası arenada tanıtmak istediklerini söyledi. Bu anlamda ilk adımları attıklarını, 22 Şubat – 2 Mart tarihleri arasında Cidde’de bir fuara katılacaklarını, beraberinde birkaç farklı destinasyonda yine benzer çalışmalarda bulunacaklarını belirten Başkan Aktaş, turizm, sanayi, tarih ve tarım şehri olan Bursa’nın diğer şehirlere nazaran ciddi bir ayrıcalığı bünyesinde barındırdığını anlattı.

Şehrin kongre ve kültür turizmi adına hem kongre merkezi hem de otel yatırımları anlamında ciddi bir alt yapıya sahip olduğunu söyleyen Başkan Aktaş, “Cumhurbaşkanı’mız Bursa ziyaretinde ‘Dört Mevsim Uludağ Çalıştayı’nı önemli bir konu başlığı olarak ifade etti. İnşallah 1 yıllık süreçte yapılacak yatırımlarla 2019 Ocak ayında Cumhurbaşkanı’mızın da katılacağı bir organizasyonla bunu taçlandırırız. Bursa’nın turizm gelirlerinin ilerleyen günlerde çok daha üst düzeye çıkacağına inanıyorum” diye konuştu.

 

“Hedef, 50 milyar dolardan en üst payı almak”

Fuarda, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ile sohbet ettiklerini anlatan ve Bakan Kurtulmuş’un son turizm gelirlerini 26 milyar dolar, turist sayısını da 34.2 milyon kişi olarak ifade ettiğini söyleyen Başkan Aktaş, 2023 turizm gelirlerinin 50 milyar dolar, turist sayısının da 50 milyon kişi olarak planlandığını kaydetti.

İşin hacminin artmasıyla birlikte Bursa olarak bu potansiyelin önemli bir kısmını üstlenmek durumunda olduklarını kaydeden Başkan Aktaş, “Bununla ilgili önemli bir altyapımız var. Başta Uludağ, kongre ve kültür turizmi olmak üzere bu konudaki imkanlarımızı ve tanıtım argümanlarını güçlendirmemiz gerekiyor. Özellikle yurtdışında katılacağımız fuarlarla bunu temin etmeye çalışacağız. Bu yıl Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde (Merinos AKKM) planladığımız 11 fuarımız var. O fuarlarla tanınırlığımız artacak. Birkaç yılda yapacağımız yatırımlarla ciddi bir mesafe alabiliriz. Şehrin sanayi ve ticaret olduğu kadar kültür ve turizm anlamında da ciddi bir potansiyele ulaşacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Alinur Aktaş, İstanbul temasları kapsamında çoğunluğu İnegöl olmak üzere 220 Bursalı firmanın katıldığı ‘14. Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı’nı da (İMOB) ziyaret etti. Başkan Aktaş, fuar kapsamında stantları ziyaret ederek, firma yetkilileriyle sohbet etti.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık