Engelsiz Yürekler Yıldırımlara örnek oldu

Yıldırım Belediyesi engellilerin hayatın içerisinde tanık oldukları zorluklar karşısında farkındalık oluşturacak ve sosyal yaşamda kendilerine destek olacak projeler üretiyor.

Engelsiz Yürekler Yıldırımlara  örnek oldu
  • 27 Şubat 2018, Salı 15:28

Yıldırım Belediyesi engellilerin hayatın içerisinde tanık oldukları zorluklar karşısında farkındalık oluşturacak ve sosyal yaşamda kendilerine destek olacak projeler üretiyor.

Yıldırım Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Engelsiz Başarı İçin Engel Siz Olmayın’ söyleşisi birbirinden cesur yaşam hikayelerini gün yüzüne çıkardı. Sürdürdüğü engelleri aşan projelerle farkındalık oluşturan Yıldırım Belediyesi, engelli vatandaşların dezavantajlarını ortadan kaldırmak adına kendilerine destek oluyor. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü BEDESTEM Sosyal Destek ve Rehberlik Merkezi tarafından Adile Naşit Tiyatrosu’nda düzenlenen söyleşide Altı Nokta Körler Derneği Bursa Şubesi Başkanı Ömer Sözgen, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası Sanatçısı Zeycan Kaya, Goalball Antrenörü Hatice Yıldız, Yıldırım Belediyesporlu Milli Sporcu Mehmet Tunç ile Yıldırım Belediyesporlu atlet Yeşim Solmaz başarıyı elde etme yolunda yaşadıkları hikayeleri Yıldırımlılara aktardı.

‘TEK YUMRUK OLARAK GÜÇLÜYÜZ’

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası Sanatçısı Zeycan Kaya’nın keman dinletisiyle başlayan söyleşide, engellilerin kendilerini yalnız hissederek, toplumdan uzak kalmalarının doğru olmadığını aktaran Altı Nokta Körler Derneği Bursa Şubesi Başkanı Ömer Sözgen, engellilerin bir araya gelerek ve tek yumruk olarak yaşamda daha güçlü söz sahibi olacaklarını vurguladı. 20’li yaşlarından itibaren görme yetisini kaybetmeye başladığını aktaran Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası Sanatçısı Zeycan Kaya, buna rağmen yaşadığını kabullenmeyerek 30’lu yaşlarının sonuna kadar beyaz baston kullanmadığını söyledi. Ancak durumu kabullenerek hayata daha pozitif baktığını dile getiren Zeycan Kaya, sanat yaşamında elde ettiği başarıda görememenin kendisine bir engel oluşturmadığının altını çizdi.

ENGELLERİ AŞAN ŞAMPİYONLAR

Engellilere destek olma konusunda gönüllülüğün esas olduğunu hatırlatan Goalball Antrenörü Hatice Yıldız, sağlıklı bir birey olarak engellilere destek olmanın ve dayanışma içerisinde yaşamanın kendini mutlu ettiğini ifade etti. Doğuştan görme engeli olan Yıldırım Belediyesporlu Milli Sporcu Mehmet Tunç, sayısız rekor kırarak elde ettiği şampiyonluklarda görememe engelini de yendiğini söyledi. Bir diğer Yıldırım Belediyesporlu atlet Yeşim Solmaz da görme engeli nedeniyle okul yaşamını bırakmak zorunda kalmasına rağmen Yıldırım Belediyespor bünyesinde engellerini aştığını ve aldığı destekle eğitimine devam ettiğini belirtti. Yıldırım Belediyesi’nin engellilere yönelik düzenlediği farkındalık oluşturacak önemli etkinliklerde yer almaktan duydukları memnuniyeti dile getiren katılımcılar, kendilerine sağladığı destekten ötürü Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’ye teşekkür etti.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık