YILDIRIM’DA SOKAK HAYVANLARI SAHİPSİZ DEĞİL

Yıldırım Belediyesi, sokak hayvanlarının korunması için örnek çalışmalara geride kalan dönemde imza atarken, 2018 yılında da şefkat elini uzatarak hayvanların barınması ve tedavisinin yanı sıra sahiplendirerek yeni yuvalarına kavuşmasını sağlıyor.

YILDIRIM’DA SOKAK HAYVANLARI SAHİPSİZ DEĞİL
  • 14 Mayıs 2018, Pazartesi 0:00

Sokak canlılarının da yaşama hakkına saygı duyan anlayışla çalışmalar yürüten Yıldırım Belediyesi, sevimli canlıların özellikle tedavisi ve sahiplendirilmesi konusunda duyarlı çalışmalar yürütüyor. Yıldırım Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi’ne gelen sahipsiz hayvanlar burada uzman veteriner hekimler tarafından muayeneden geçirilirken, tedaviye ihtiyacı olan canlılara derhal müdahale ediliyor. Ardından hem iç hem dış parazit ve kuduz aşıları yapılan hayvanların ayrıca kısırlaştırma işlemleri de tamamlanıyor. Sağlığına kavuşturulan ve kimlik kartları çıkarılan sahipsiz hayvanlar daha sonra ise tamamen ücretsiz bir şekilde sahiplendiriliyor. Yıldırım Belediyesi, sahiplendirme kampanyası kapsamında 2018 yılının ilk dört ayında 367 can dostu yeni yuva sahibi yaptı. Ayrıca yapılan çalışmalar neticesinde 2 bin 39 hayvan tedavi, 620 antiparaziter uygulama yapıldı.

SAHİPLENME ÇAĞRISI

Yıldırım Belediyesi olarak 2014’den bu yana özellikle çocukların erken yaşlardan itibaren hayvan sevgisi ile yetiştirilmelerine önem verdiklerini vurgulayan Başkan Edebali, “Çocuklarımızın duyarlı toplumun iyi birer bireyi olmaları için hayvan sevgisi çok önemli. Özellikle çocukları hayvan sevgisi ile büyütmek, hayvanları koruyan ve saygı duyan anlayışla yetiştirmek duyarlı toplumun oluşmasında ebeveynlerin görevidir. Yeni bir hayvan edinmek isteyen vatandaşlarımız, bunun yerine bizlerden şefkat bekleyen sevimli dostlarımızı sahiplenerek onları sokaklardan kurtarabilirler. Şehrin yöneticisi olmak sokak hayvanlarına sahip çıkmamız ve korumamız için sorumluluk yüklüyor. Bu kapsamda Sahipsiz Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezimizde hayvanlarımıza şefkatle bakıyor, duyarlı hemşehrilerimizin el uzatmasıyla sevimli dostlarımıza yeni yuva buluyoruz” dedi.

BİR KAP İYİLİK

Yaklaşan sıcak yaz aylarında hayvanlar için su odakları oluşturulması konusunda vatandaşları duyarlı olmaya davet eden Başkan Edebali, “Yaklaşan yaz aylarıyla beraber yükselen sıcaklarda sevimli dostlarımız yaşamın kaynağı olan suyu bulmakta zorluk yaşayacaklar. Bu doğrultuda bizler yerel yönetim olarak muhtarlıklarımız aracılığıyla su kapları dağıtırken ve muhtelif bölgelerde su odakları oluştururken, vatandaşlarımız da evlerinin önüne su kabı koyarak sokak canlıları için büyük bir iyilik yapmış olurlar. Bizlerin yapacağı bir kap iyilik onlar için çok büyük olur. Birlik ve beraberliğin, paylaşma ve dayanışmanın şehri Yıldırım’da insanlarımızın birbirine gösterdiği sıcak duyguları, şehrimizin ayrılmaz parçaları olan sokak canlılarına da göstereceğine eminim. Bir kap su, bir kap yemek can dostlarımızın hayatı için çok önemlidir” diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık