Bakan Fakıbaba ,Balıkesir'de mutlu ayrıldı

Bir dizi ziyaret ve programlar için hafta sonunda Balıkesir’e gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Fakıbaba, Balıkesir’den mutlu ayrıldı.

Bakan Fakıbaba ,Balıkesir'de mutlu  ayrıldı
  • 13 Mayıs 2018, Pazar 0:00

Bir dizi ziyaret ve programlar için hafta sonunda Balıkesir’e gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Fakıbaba, Balıkesir’den mutlu ayrıldı.

İlk olarak Bandırma ilçesinde faaliyete geçen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bağlı Marmara Hayvancılık Araştırma Enstitüsü'ne bağlı Biyoteknoloji Merkezi'nin açılışını yapan Bakan Fakıbaba, yaptığı konuşmada Balıkesir'in tarım ve hayvancılıkta en önemli illerin başında geldiğini ifade ederek, "2002 yılından bu yana tarım ve hayvancılıkta çok büyük mesafe kat ettik. 2002 yılında 10 milyon olan büyükbaş hayvan sayımız bugün 16 milyona, küçükbaş hayvan sayımız da 31 milyondan 45 milyona çıkarken tabii bu çok değerli çiftçi ve üretici kardeşlerimizin alın terleri, emekleri olduğunu biliyor ve onlara teşekkür ediyorum" dedi.

Daha sonra Bigadiç’te gerçekleştirilen Et ve Süt Festivali’ne katılan Bakan Ahmet Eşref Fakıbaba’ya Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu da eşlik etti.

Stantları gezen ve Anneler Günü dolayısı ile kadınlara çiçek dağıtan Bakan Fakıbaba, Balıkesir'in Türkiye'yi doyuran illerin başında geldiğini söyledi. Bakan Fakıbaba, "2002 yılına bakıyorum tarıma verilen destek 1.9 milyar iken, bize bunu 2018'de 15 milyara çıkartmışız. Ortalama 7,5 misli arttırmışız. Çiftçilerimiz ile konuştum, bazı sıkıntıları var. Elbette ki sıkıntısız olmaz. Ancak şundan eminler. Diyorlar ki 'Hükümet olarak, AK Parti olarak, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olarak size inanıyor ve güveniyoruz" dedi.

Bigadiç’teki programın ardından Balıkesir AK Parti İl Başkanlığı’nı da ziyaret ederek partililer ile bir araya gelen Bakan Ahmet Eşref Fakıbaba, daha sonra Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret ederek Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’nu makamında ziyaret etti. Karşılıklı fikir alışverişinin olduğu ziyarette, Başkan Zekai Kafaoğlu özellikle sulama birliklerindeki komisyonlardan belediye temsilcisinin çıkarılmış olmasına dikkati çekerek, bu komisyonlarda belediye temsilcisinin mutlak olması gerektiğine vurgu yaptı. Bakan Fakıbaba ise bu konuda gerekli temaslarda bulunulacağının bilgisini verdi. 


HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık