Mete Yarar: 'Darbe Başarılı Olsaydı Hatay Afrin Olacaktı'

Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Suriye’ konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, “15 Temmuz hain darbe girişimi başarılı olsaydı 35 binden fazla terörist Afrin üzerinden ülkemize girecekti.

Mete Yarar: 'Darbe Başarılı Olsaydı Hatay Afrin Olacaktı'
  • 17 Mart 2018, Cumartesi 0:22

Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Suriye’ konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, “15 Temmuz hain darbe girişimi başarılı olsaydı 35 binden fazla terörist Afrin üzerinden ülkemize girecekti. Darbeciler bu teröristlerle kesinlikle mücadele etmeyecekti. Bu durum yaşansaydı Hatay, Gaziantep, Kilis ve daha birçok şehir belki de haritamızda olmayacaktı” dedi.

 

Ördekli Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa Bursalıların ilgisi büyük oldu. Salonun tamamen dolduğu konferansın açılış konuşmasını yapan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Güvenlik konusu son dönemde tüm insanların dikkatini çekiyor. Ülkemizin ve halkımızın güvenliği her şeyin önünde yer alıyor. Türkiye 30 yıldır terör belasıyla uğraşıyor. 15 Temmuz darbe girişimiyle birlikte içimizde saklanan teröristler de ayyuka çıkmış oldu. Bu hain darbe girişimi bizleri birleştirerek tek yumruk olmamızı sağladı. Dünya farklı süreçlere giriyor. Soğuk savaş dönemi sona erdi. Şuan Orta Doğu’da yaşanan gelişmeler ise dünyayı farklı bir sürece taşıyor. Şuan tüm dünya Türkiye’yi izliyor. Ancak dünya ülkeleri kendi işine gelecek şekilde bir algı oluşturuyor. Avrupa’nın neredeyse her ülkesinde terörist yandaşlarının gösteri yaptığını görüyoruz. Müttefik dediğimiz ülkeler bizim yanımızda yer almıyor. Aksine teröristin yanında yer alarak onları bize karşı eğitip, silahlandırıyor. NATO da aynı şekilde hareket ediyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde Türkiye kimsenin desteğine ihtiyaç duymadan kendi planları doğrultusunda yoluna devam ediyor. Tarihte olduğu gibi bu millet yeniden ayağa kalktı” dedi. 

 

“HAREKATIN SONU MUTLAK ZAFER”

 

Konferansa konuşmacı olarak katılan Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, Afrin'in teröristlerden temizlenmesi için düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı'nı değerlendirdi. Zeytin Dalı Harekatı’nın sonunun mutlak zafer olacağını ifade eden Yarar, “Ne kadar süreceği konusunda net bir şey söyleyemesek de Zeytin Dalı Harekatı’nın sonu mutlak zafer. Gerek Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gerekse de hükümetin bu konuda ne kadar kararlı olduğunu biliyorum. Bu hedeften dönmek yok” diye konuştu.

 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık