Uluslararası Adana 16. Yörük Türkmen Şöleni renkli etkinliklere ev sahipliği yaptı. İki gün süren şölene Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de katılarak yapılan etkinlikleri vatandaşlarla bir arada izledi. Düzenlenen şölenin birinci gününde Atatürk Parkı’ndan başlayarak Merkez Park’a kadar yörük göçü, ardından da Merkez Park’ta cirit, gökbörü ve atlı okçuluk gösterileri yapıldı. Alanda gösterileri izleyen Başkan Hüseyin Sözlü, davet edilmesi üzerine ok atışı yaptı.

KUBAT ŞARKILARIYLA UNUTULMAZ BİR ŞÖLEN YAŞATTI

Şölenin ikinci günü ise Sarıçam ilçesi Mustafalar piknik alanında düzenlenen Kubat konseri ve etkinliklerle devam etti. Türk müziğinin usta sanatçılardan Kubat’ın sahne almasının ardından Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü bir teşekkür plaketi takdim etti. Başkan Sözlü’nün bir diğer plaketi ise Afrin’de operasyon yürüten Mehmetçiğin ayağına kurban kesen yörük anasına takdim etti.

VATANDAŞLARDAN BAŞKAN SÖZLÜ’YE YOĞUN İLGİ

Plaket takdiminin ardından bir konuşma yapan Başkan Sözlü, şölenin her yıl büyümesinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, ‘’Türk dünyasının içerisinde Türkiye küçük bir yer. Artık Türk Dünyası bilişim teknolojileri sayesinde ortak dil kullanmakta, Türk Milleti’nin ayağı daha sağlam yere basmakta’’ dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Sözlü, şölen alanında kurulan yörük çadırlarını gezerek vatandaşlarla sohbet etti, fotoğraf çekilme isteklerini kırmadı.