Afyonkarahisar Belediyesi İtfaiye Müdürü Murat Gürsan “Kış Mevsimi ve Soba Uyarısı“

Afyonkarahisar Belediyesi İtfaiye Müdürü Murat Gürsan, kış mevsiminin gelmesi ile birlikte vatandaşların “sessiz ölüm” diye adlandırılan karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı dikkatli olmalarını gerektiğini kaydederek, ayrıca baca yangınları konusunda da uyarılar bulundu.

Afyonkarahisar Belediyesi İtfaiye Müdürü Murat Gürsan “Kış Mevsimi ve Soba Uyarısı“
  • 05 Aralık 2017, Salı 12:25

Afyonkarahisar Belediyesi İtfaiye Müdürü Murat Gürsan, kış mevsiminin gelmesi ile birlikte vatandaşların "sessiz ölüm" diye adlandırılan karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı dikkatli olmalarını gerektiğini kaydederek, ayrıca baca yangınları konusunda da uyarılar bulundu. 

Gürsan kış mevsiminin gelmesi ile birlikte sobaların yaklaşık 1 aydan bu yanan yandığını hatırlatarak, bu yıl geçmiş yıllarda yaşanan üzücü olayların yaşanmaması için herkesin dikkatli olması gerektiğini ifade etti. Geçtiğimiz yıl kent merkezinde yaklaşık 50 baca yangının meydana geldiğini aktaran Gürsan, bu yıl Ekim ve Kasım aylarında ise yaklaşık 15 soba yangının yaşandığını belirtti. Vatandaşların karbonmonoksit zehirlenmesi ve baca yangınları konusunda dikkatli olmaları gerektiğini kaydeden Gürsan, "Kış mevsimin gelmesi ile birlikte kent genelinde sobalar yaklaşık 1 aydan bu yana yanmakta. İtfaiye müdürlüğü olarak geçtiğimiz yıllarda yaşanan üzücü olayların bu sene de yaşanmaması için vatandaşların önceden tedbir almalarını istiyoruz. Vatandaşlar kesinlikle ama kesinlikle baca temizliklerini yaptırmalılar. Bu baca yangınlarının ve karbonmonoksit zehirlenmelerinin önüne geçmek için olmazsa olmazlardan. Ayrıca sessiz ölüme karşı vatandaşlar özellikle gece uyurken sobayı ateşli bir şekilde bırakmamalılar. Ayrıca kesinlikle gece yatmadan önce 'sıcakta uyuyalım' düşüncesi ile sobaya kömür atılmamalı. Kendimizin ve ailemizin güvenliği için alınabilecek basit önlemlerle büyük felaketlerin önüne geçilebileceği kesinlikle unutulmamalı" diye konuştu. 

RÜZGARLI HAVALARA DİKKAT 

Son haftalarda yanşan fırtına ve lodos konusuna da değinen Gürsan, vatandaşların özellikle sokakta dikkatli olmalarını isteyerek, gerekmedikçe çatı altlarında dolaşılmaması gerektiği vurgusunda bulundu. Rüzgarlı havalarda yaşanan kazaların başında çatıdan kiremit düşme ve reklam panolarının koparak birinin üzerine düşmesi olaylarının sıklıkla yaşanabildiğini anımsatan Gürsan, "Rüzgarlı havalarda ciddi yaralanma hatta ölümlü sonuçlanabilecek bir çok olaya neredeyse her yıl tanık olabiliyoruz. Bunlarda aslında alınabilecek basit önlemlerle önüne geçilebilecek olaylar" dedi. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık