Mahalle Konakları Yıldırım'a Değer Katıyor

Mahalle kültürünün yaşatılarak güçlü toplum yapısının muhafaza edilmesini savunan Yıldırım Belediyesi, ilçeye kazandırdığı konaklarla mahalleleri ayakta tutuyor.

Mahalle Konakları Yıldırım'a Değer Katıyor
  • 03 Mayıs 2018, Perşembe 0:00

Gelecek nesillere mahalle kültürünün ve sahip olunan toplumsal değerlerin aktarılmasına önem veren Yıldırım Belediyesi, mahalle konaklarında ilçe sakinlerini buluşturuyor. Son dört yılda Akçağlayan, 75. Yıl, Beyazıt, Hacivat, Yiğitler, Musababa, Davutkadı, Kazımkarabekir, Anadolu, Maltepe ve Davutdede mahalle konaklarını hizmete açan Yıldırım Belediyesi, Eğitim mahalle konağının da yapımını tamamladı. Selçukbey Mahallesi’nde inşası süren mahalle konağında da yüzde 80’lik seviyeye ulaşıldı. Mahalle sakinlerinin ihtiyaçları doğrultusunda projelendirilen mahalle konakları sağlıktan okul öncesi eğitimine, meslek edindirmeden hobiye verdiği hizmetlerle mahalle kültürünü yaşatıyor. Aile sağlığı merkezi, YIL-MEK kurs merkezi, YIL-MEK Okul Öncesi Eğitim Sınıfı şubesi ve deprem odası gibi farklı kullanım alınana sahip olan mahalle konakları, Yıldırımlıların buluşma noktası olarak hizmet veriyor.

ÇOK FONKSİYONLU KONAKLAR

Mahalle konaklarının Yıldırımlıların sosyalleşmesine önemli katkıda bulunduğunu belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Mahalle kültürünü yaşatacak projelerimizle ‘ideal şehir Yıldırım’ hedefine doğru emin adımlarla ilerliyoruz. Mahalle konaklarında vatandaşlarımıza sunduğumuz eğitim, sağlık, sosyal ve kültürel hizmetlerimizle hemşehrilerimizin yaşamlarına katkı sağlıyoruz. Mahalle konaklarımızın içinde muhtarlığın yanı sıra önemli hizmetler de veriyoruz. Aile sağlık merkezi, okul öncesi eğitim sınıfları, deprem odası gibi oluşumların yanında eğitim salonlarını da bünyesinde barındıran konaklarımız bulunduğu bölgeye artı değer katıyor. Özellikle hizmette öncelik tanıdığımız kadınlarımız meslek edindirme kurslarımızda hobi edinirken aynı zamanda meslek sahibi de oluyorlar. Altın bilezik elde eden kadınlarımız hobilerini kazanca dönüştürerek aile ekonomilerine de katkıda bulunuyor. En temel ihtiyaçların başında gelen sağlık konusunda da, mahalle sakinlerimizin yürüme mesafesinde sağlık hizmetine ulaşması adına konaklarımıza aile sağlığı merkezleri oluşturuyoruz” dedi.

MAHALLE KÜLTÜRÜNÜ AYAKTA TUTUYORUZ

Okul öncesi eğitim hizmetine verdikleri önem doğrultusunda birçok mahalle konağında eğitim sınıflarına yer verdiklerini vurgulayan Başkan Edebali, “Toplumların güçlü yapısını muhafaza edebilmeleri donanımlı nesiller yetiştirerek mümkün olur. Bizler de gelecek nesillerimize yaptığımız yatırımlar arasına okul öncesi eğitimi de koyuyoruz. Mahalle konaklarımızda ücretsiz okul öncesi eğitim sınıfları oluşturarak yavrularımıza nitelikli eğitim vermenin yanında geleneklerine, kültürüne değerlerine bağlı nesiller oluşmasına katkıda bulunuyoruz. Bunu yaparken de anneleri unutmuyoruz. Kendisi Yıldırım Belediyesi Meslek Edindirme kursuna giden annelerimizin evlatlarını, aynı mahalle konağında yer alan okul öncesi eğitim sınıfında anne şefkatiyle eğitim veren öğretmenlerimizle geleceğe hazırlıyoruz. Bizim kültürümüzde mahalle, birlik ve beraberliğin yanı sıra dayanışmanın da en önemli simgesidir. Değerlerimize sahip çıkarak mahalle kültürünü yaşatacak projelerimizi hayata geçirmeye azami dikkat gösteriyoruz” diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık