Burdurlular Ata’ya saygı için yürüdü

Burdur Belediyesi tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 79. Yıldönümü nedeniyle “Ata’ya Saygı Yürüyüşü” düzenlendi.

Burdurlular Ata’ya saygı için yürüdü
  • 08 Aralık 2017, Cuma 13:41

Burdur Belediyesi tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 79. Yıldönümü nedeniyle “Ata’ya Saygı Yürüyüşü” düzenlendi. Yürüyüşte 300 metrelik Atatürk ve Türk Bayrağı omuzlarda taşındı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 79. Yıldönümü nedeniyle “Ata’ya Saygı Yürüyüşü” düzenlendi. Köprübaşı’ndan toplanan binlerce Burdurlu meşaleler, 300 metrelik Atatürk ve Türk Bayrağı’nı omuzlarda taşıyarak Ata’ya saygı için yürüdü.  İzmir Marşı eşliğinde Demokrasi ve Özgürlük Meydanı’nda gelen vatandaşlara seslenen Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, “Atatürk’ün neredeyse 100 yıl önce söylediklerini, hala tutulması gereken bir öğüt olarak almak zorundayız” dedi.

Atatürk’ün “Büyük ölümlere matem gerekmez, Fikirlerine bağlılık yeterlidir” dediği veciz sözüyle konuşmasına başladı. Matem tutarak Atatürk’ün emanet ettiği ülkeyi çağdaş ve aydınlık yarınlara götürmenin mümkün olmadığını vurgulayan Ercengiz, “O yüzden çok çalışmak, ona layık olmak zorundayız.” dedi.

Türk Milletinin tarih boyunca bağımsız yaşadığını ve bağımsız yaşamak için mücadele ettiğini hatırlatan Başkan Ercengiz, “Biz o cesur insanların torunlarıyız. Bu millet hiçbir zaman köle olarak yaşamamış, yaşayamaz ve yaşamayacaktır. O yalnızca savaşan bir başkomutan değil, bir başöğretmen değil, bir devrimci değil, savaştığı ulusların, yendiği ulusların bile saygı duyduğu çok yüce bir devlet adamıydı.” diye konuştu.

Atatürk’ün Cumhuriyeti, gelecek nesillere emanet ettiğini, “Tarihi yaşadığımız gibi yazdık fakat geleceği cumhuriyete inananlara onu koruyanlara ve yaşatacaklara emanet etmek lazımdır” veciz sözüyle dile getiren Ercengiz, “Ulu Önder Atatürk Cumhuriyeti bizlere emanet etti, bizden sonraki kuşaklara bırakmak zorunda olduğumuz bir cumhuriyet var. Gün matem günü değil, Atatürk’ü anlama günü. Hepimizin siyasi görüşleri farklı olabilir, hepimiz farklı partilere oy vermiş verecek olabiliriz. Tek ortak paydamız var, o da ülkemizin kuruluşunda ve kurtuluşunda büyük emekler harcayan Mustafa Kemal Atatürk. Bize bıraktığı emaneti korumak için kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğiz.” şeklinde konuştu.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık