Diyarbakır, Kent Ekonomileri Forumu’na hazırlanıyor

AK Parti Ekonomi İşleri Başkanlığınca yürütülen, kentlerin farkındalıkları ve vizyonlarının oluşturulması amaçlanan "Kent Ekonomileri Forumu" Diyarbakır'da da gerçekleşecek.

Diyarbakır, Kent Ekonomileri Forumu’na hazırlanıyor
  • 19 Ekim 2013, Cumartesi 14:33

AK Parti Ekonomi İşleri Başkanlığınca yürütülen, kentlerin farkındalıkları ve vizyonlarının oluşturulması amaçlanan "Kent Ekonomileri Forumu" Diyarbakır'da da gerçekleşecek.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un katılmasının beklendiği forumda, Diyarbakır'daki iş adamları ve kanaat önderleri kentteki ekonomik sıkıntılar, çözüm önerileri ve beklentilere ilişkin görüşlerini aktaracak.

AK Parti Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı ve Kent Ekonomileri Başkanı Hüseyin Cengiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AK Parti Ekonomi İşleri Başkanlığınca hazırlanan ve illerin kendi farkındalıklarını, kent vizyonlarını oluşturmasının amaçlandığı forumlarla, şehirlerin ekonomik kalkınma süreçlerinde güçlü ve zayıf yönlerinin dikkate alınarak stratejik özelliklerinin belirleneceğini anımsattı.

Forumun, illerin ekonomik yaşamla ilgili tüm kesimlerini bir araya getirerek ortak hedeflerin oluşturulmasına katkı sağlayacak gönüllü, katılımcı, sivil bir oluşum olduğunu belirten Cengiz, katılımcı demokrasinin işletilmesi bakımından da çalışmanın önemli olduğunu anlattı.

Cengiz, forum için hazırlıklarını aralıksız sürdürdüklerini, bu kapsamda, Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Saraç'ı ziyaret ettiklerini ve kentteki iş çevreleriyle de görüştüklerini ifade ederek, "Kentimizin marka şehir olması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

"Siyaset üstü bir çalışma"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş'un katılımıyla 26 Ekim'de düzenlenecek foruma, kentin dinamikleri olan sivil toplum örgütleri, iş adamları, akademisyenler ve kanat önderlerinin katılacağını aktaran Cengiz, şunları kaydetti:

"Hepimizin amacı, Diyarbakır'ımızı daha iyi bir geleceğe taşımak. Yatırımların gelebilmesi için platformun önemli olduğunu düşünüyoruz. Foruma bölgemizdeki kanaat önderleri ve işadamlarımız katılacak, görüşlerini bildirecek. Çözüm süreciyle başlayan olumlu atmosferin sosyal ve ekonomik yapıya yansımasının önemli olduğunu düşünüyoruz. Bölgede, geçmişe dair eksik veya yatırım anlamında geri kalmış bazı projeler olmuştur. Bütün bunları hep birlikte irdeleyerek, analiz ederek çözüm yollarını tartışacağız. Forumdan çıkacak sonuçlar raporlanacak, daha sonra diğer illerdeki raporlarla Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak. Bu forum siyaset üstü bir çalışma. Kentimizin tüm dinamikleri foruma katkı sağlayabilecek. Biz de gerçekleşmesini heyecanla bekliyoruz. Forumun kentte bir sinerji yaratacağına inanıyoruz. Diyarbakır'ın imajına olumlu katkı sağlayacağına ve verimli geçeceğine inanıyorum."

TOKİ eliyle sanayi bölgesi önerisi

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı Ekonomik İşler Başkan Yardımcısı Fatih Kayhan da Diyarbakır'daki sanayi altyapı eksikliğinin biran önce giderilmesi gerektiğini bildirdi.

Buna çözüm üretmek amacıyla TOKİ eliyle bir sanayi bölgesinin oluşturulması için hazırladıkları projeyi forumda sunacaklarını belirten Kayhan, "Projede 100 işyeri hazırlanması öngörülüyor. Bu proje bölgeye gelmek için bekleyen sanayicilerin yer temini sıkıntısını giderecek. Biz de bu projeyle foruma katkı sunacağız. Projemiz gerçekleşirse Türkiye'ye de örnek olacak. TOKİ ilk kez bir sanayi bölgesi kurmuş olacak. Diğer kurumların da kentin önünü açan, değer katan projeler üretmesini bekliyoruz" dedi.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık