Şehit Mete Sertbaş’ın isminin verildiği park açıldı.

Belediyemiz tarafından, 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit düşen hemşehrimiz Acıbadem mahallesi muhtarı Mete Sertbaş’ın ismini verdiğimiz parkın açılış töreni 15 Kasım Çarşamba günü gerçekleştirildi.

Şehit Mete Sertbaş’ın isminin verildiği  park açıldı.
  • 13 Aralık 2017, Çarşamba 14:43

Belediyemiz tarafından, 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit düşen hemşehrimiz  Acıbadem mahallesi muhtarı Mete Sertbaş’ın ismini verdiğimiz parkın açılış töreni 15 Kasım Çarşamba günü gerçekleştirildi.

Açılış törenine Valimiz Ali Arslantaş 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanımız Tümg. Mehmet Özoğlu Belediye Başkanımız Cemalettin Başsoy, Başbakanımız Binali Yıldırım’ın Baş Danışmanı Ömer Sertbaş, Şehidimizin eşi Rahşan Sertbaş, protokol üyeleri ve çok sayıda hemşehrimiz katıldı.

İl Müftümüz Yavuz Karabayır’ın Kur’an tilavetiyle başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Şehidimizin eşi Rahşan Sertbaş, parkın açılışında emeği geçenlere teşekkür ederek, eşinin o gece 'ölürsem şehit, kalırsam gazi olurum' dediğini söyledi.

Daha sonra kürsüye gelen Ömer Sertbaş “Mete'nin hatırasına yapılan bu güzel eserin açılışında sizlerle olmaktan çok büyük onur ve sevinç duyuyorum. Mete'nin o gün hiçbir şey düşünmeden sokağa çıkışı, bizi gururlandırdığı kadar düşünmeye de sevk etmiştir. Biz 15 Temmuzlarda canını vermekten çekinmeyen bir ecdadın evladı olmakla beraber bir daha 15 Temmuzlar yaşamamak için daha güçlü Türkiye, daha büyük müreffeh Türkiye yaratmak zorundayız.” Dedi.

Belediye Başkanımız Cemalettin Başsoy ise “15 Temmuz 2016 tarihin sayfalarına işlendi. Bu tarihte hem hainlik hem de karamanlık var. Kahramanlık gösteren yiğitlerimiz şehit olarak makamların en büyüğüne eriştiler. O gece 81 milyonu uykusundan uyandırarak harekete geçiren bu toprakların yetiştirdiği medarı iftarımız beyefendinin mesajıyla direnişe geçti. İkinci mesajı dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajıyla söz konusu vatansa gerisi teferruattır diyerek hainlere dur dedik. Ben buradan Sayın Başbakanımıza ve Cumhurbaşkanımıza sonsuz teşekkür ediyorum.  Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz

Değerli katılımcılar şehrimizde son 3,5 senede 14 tane park inşa ettik. 15 Temmuz’dan sonra yeni yapacağımız parklara şehitlerimizin isimlerini vermeye karar verdik. Kazım Karabekir mahallesinde arsa bulmak park yapmak oldukça güç. Belediyemiz mülkiyetinde bulunan arazi üzerine yaptığımız parkın ismini şehidimizin ismini verdik. Ayrıca yeni terminal binamızın yanında bulunan7500 m2 alana ise 15 Temmuz Şehitler Parkı ismiyle yeni bir park inşa ediyoruz. Bunun yanında Binali Yıldırım Bulvarı üzerinde bulunan alana Şehitler Abidesi projesini çizdirdik inşallah kısa süre sonra temellerini atacağız.

Şehrimiz özellikle son 15 yılda birçok yatırım yapıldı. Bu yatırımların gelmesinde önemli bir rol oynayan Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım Beyefendiye sonsuz teşekkür ediyorum .”dedi

Son olarak kürsüye gelen Valimiz Ali Arslantaş “ 15 Temmuz hain darbe girişimi esnasında şehit edilen kahramanımızın ismini her daim gönüllerimizde yad etmek için ismini verdiğimiz Şehit Mete Sertbaş Parkının ismini birazda açıyoruz. Şehitlerimiz milli iradeyi, demokrasiyi, hukuk devletini ve halkımızın sarsılmaz birliğini savunan çelikten bir kale oldular. Bu vatan sevgisi bizde oldukça bizi hiçbir güç yıkamaz.” Dedi

Konuşmaların ardından parkın açılışı protokol üyeleri  ile birlikte gerçekleştirdik.    


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık