Mevlid Kandili dolayısıyla Osmanlı geleneği olan süt ve helva ikramı yapıldı.

Bilecik Belediyesi tarafından Mevlid Kandili dolayısıyla vatandaşlara Osmanlı geleneği olan süt ve helva ikramı yapıldı.

Mevlid Kandili dolayısıyla  Osmanlı geleneği olan süt ve helva ikramı yapıldı.
  • 07 Aralık 2017, Perşembe 18:29

Bilecik Belediyesi tarafından Mevlid Kandili dolayısıyla vatandaşlara Osmanlı geleneği olan süt ve helva ikramı yapıldı.

Belediye Başkanı Selim Yağcı, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Nail Öztürk, Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ve belediye meclis üyeleri, Bilecik Şehitler Parkında gerçekleştirilen programda vatandaşlara, süt ve helva ikram etti.

Şehitler Parkı’ndaki programa Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Nail Öztürk, AK Parti Bilecik Kadın Kollar Başkanı Ümran Karayiğit, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Okunan duanın ardından Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, kendi elleriyle vatandaşlara helva ve süt ikram etti.

Burada bir konuşma yapan Belediye Başkanı Selim Yağcı, İslam aleminin Mevlid Kandilini kutlayarak, şunları söyledi:

“Gerçekten Bilecik’te kutlu, güzel bir geleneği devam ettiriyoruz. Şehitler Parkımızda her böyle kandil günümüzde bu zamana kadar helva ve şerbet ikramını gerçekleştiriyorduk. Bundan sonra Mevlid Kandili ve Peygamber efendimizin dünyaya teşrifleri sebebiyle kutladığımız mutluluğumuzu ortaya koyduğumuz, şefaatine nail olmak için dualar ettiğimiz bu güzide günde Peygamber efendimizin doğumları sebebiyle, kendilerinin de süt içmesi sebebiyle bir geleneği daha bugün başlatıyoruz. İnşallah bundan sonra Mevlid Kandilimiz de helvamız ile birlikte süt ikramını da gerçekleştireceğiz. Bu Osmanlı döneminde de gelenek halinde uzun zamanlar yapılmış ama son yıllarda açıkça uygulama yoktu. Bundan sonra bu güzel geleneği bu şekilde sürdürmeye gayret göstereceğiz.

''ETKİNLİĞİMİZLE HEM VATANDAŞLARIMIZA SÜTÜN FAYDASINI GÖSTERMİŞ OLUYORUZ HEM DE GÜZEL BİR SÜNNETİ YERİNE GETİRMİŞ OLUYORUZ''

Belediye Başkanı Selim Yağcı, etkinlik ile hem vatandaşlara sütün faydasını göstermiş olduklarını hem de güzel bir sünneti yerine getirdiklerini belirterek; ''Hem böyle doğal sütle insanımızın beslenmesine teşvik ederken, diğer taraftan da Peygamber efendimizin dünyaya teşrifleri ve anasından ilk sütü almaları, emmeleri sebebiyle de onu da çağrıştıracak bir sünneti seniyeyi de yerine getirmenin bugün ayrı bir hazzını ve mutluluğunu, gururunu yaşıyoruz. Tekrar teşrifleriniz için hepinize teşekkür ediyorum. Mevlid Kandiliniz mübarek olsun. Hayırlara vesile olsun diyor, hepinize saygılar sunuyorum” şeklinde konuştu. 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık