Öğrencilerin hazırladığı yasa tasarısı TBMM’ye taşınacak

Tan İzmir Yolu Fen ve Anadolu Lisesi , Nilüfer Belediyesi’nin de katkıları ile düzenlediği 'Gençliğin Meclis Modellemesi' adlı etkinliğe katılan120 öğrenci, eğitimde yaşanan sorunları ele alarak, TBMM’ye taşınmak üzere kanun tasarısı hazırladı.

Öğrencilerin hazırladığı yasa tasarısı TBMM’ye taşınacak
  • 06 Mart 2018, Salı 23:28

Tan İzmir Yolu Fen ve Anadolu Lisesi , Nilüfer Belediyesi’nin de katkıları ile düzenlediği 'Gençliğin Meclis Modellemesi' adlı etkinliğe katılan120 öğrenci, eğitimde yaşanan sorunları ele alarak,  TBMM’ye taşınmak üzere kanun tasarısı hazırladı. Toplantıya katılan Başkan Mustafa Bozbey, Nilüfer’de yaşayan bütün gençleri kentteki demokrasi çabasının bir parçası olmaya çağırdı.

 

Tan İzmir Yolu Fen ve Anadolu Lisesi, Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Kent Konseyi ve Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi iş birliğiyle düzenlenen ‘Gençliğin Meclis Modellemesi’ etkinliği BAOB’da gerçekleşti. Etkinliğe Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP Bursa Milletvekilleri Erkan Aydın, Ceyhun İrgil, CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp ile 16 okuldan 120 öğrenci katıldı. Tevhid-i Tedrisat Kanunu’nun (Öğretim Birliği Yasası) 3 Mart 1924’te kabul edilişinin kabulünün yıl dönümünde düzenlenen etkinlikte, öğrencilerin oluşturduğu temsili mecliste, eğitim sistemi masaya yatırıldı. Meclis Başkanlığını Doğukan Berk Tatar’ın yaptığı etkinliğin açılışında konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, öğrencilerin katılımcılık ve demokrasi adına buluşmuş olmasının umut verici olduğunu belirtti.

BOZBEY’DEN GENÇLERE ÇAĞRI

Bozbey şöyle dedi: “Kentimizde geliştirmeye çalıştığımız demokrasi anlayışının, siz gençler eliyle geleceğe aktarılacağını düşününce, bu tür buluşmaların önemli bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Üstelik, bugünkü görüşmelerin, ilk kez gerçekleştiriliyor olması açısından da tüm paydaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Çünkü, bizler demokrasinin çağdaş bir ülkenin ayrılmaz parçası olduğuna inanıyor, demokrasiyi yerelden yeşertmenin çabalarını Nilüferlilerle birlikte ortaya koyuyoruz. Nilüfer Belediyesi olarak hizmetlerimizi, demokrasi, katılımcılık, özgürlük, sosyal belediyecilik, eşitlik ve vicdan ilkeleri doğrultusunda kimseyi ötekileştirmeden, tüm Nilüferliler’e eşit olarak sunmaktayız. Nilüfer’de yaşayan tüm gençlerimizin kentimizdeki demokrasi çabasının bir parçası olmalarını, Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nde yer almalarını diliyorum” dedi.

Gerçekleştirilen buluşmanın demokrasi anlayışının bir ürünü olduğunu ifade eden Başkan Mustafa Bozbey, “Sizler, bugün, burada, tüm ülkeyi en çok ilgilendiren konuda, “eğitim” ana başlığı altında hazırlayacağınız yasa tasarısı önerilerinizi sunacaksınız. İnanıyorum ki, gerçek yaşamda görmek istediğimiz, toplumumuzun en çok gereksinimi olan uzlaşma kültürünü ortaya koyacaksınız. Eğitim konusunda büyük kaygıları olan ve şu anda yaşamlarının bir parçası olarak eğitim sorunlarıyla iç içe olan siz gençlerin bu önerisi, Ankara’da da yankı bulacaktır. Sizlerin özgürce tartışıp, farklı düşüncelerinizi ortaya koyabileceğiniz ortamların daha da çoğalması en büyük dileğimdir. Demokrasinin ve uzlaşma kültürünün yaşamımızda kalıcı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın da Tevhid-i Tedrisat Kanunu’nun önemine dikkat çekerek, “Bu kanun ülkenin eğitimi ve gelecek nesillerin şekillenmesi adına bu kanun  çok önem arz ediyor. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, eğitim sistemini tek çatı altında toplayarak milleti, muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak adına önemli bir adım atmıştır. Kanun sonrası aydınlanma dönemi başlamıştır. Bugün bu kanunun kabulünün yıl dönümünde buradaki gençler çok önemli bir etkinlik düzenliyorlar. Bugün eğitimde yaşanan sorunlar ve karmaşanın sona ermesi adına bu tür yapılan etkinlikler umarım çözüm noktasında ışık tutacaktır” diye kaydetti.

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil de gelişen dünyada Türkiye’deki eğitim sistemindeki tartışmaların sanal gerçekle bağdaşmadığını belirterek, “Hayatta gerçek olan tek şey bilgidir. Bilgi yaygınlaşmazsa gelişemez, büyüyemezsiniz. Mustafa Kemal Atatürk eğitime çok önem vermiş ve bu konuda çok adımlar atmıştır. Bugün gelinen nokta son derece karmaşıktır. Sizlere tavsiyem, bilgi edinin, dil öğrenin. Hayat, dünya başka bir yere gidiyor” diye konuştu.

Tan İzmir Yolu Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü Öztürk Aydın da temel amaçlarının gençlerin dikkatini ülke sorunlarına çekmek olduğuna söyledi. Eğitimin ülkenin en önemli sorunlarından biri olduğuna işaret eden Aydın, yapılan etkinlikle konuyu öğrencilerle ayrıntılı şekilde masaya yatıracaklarını belirtti.

Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp de etkinliğin önemine dikkat çekerek, Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi çalışmalarına değindi.

Konuşmaların ardından 16 okuldan 120 öğrenci, eğitim sisteminin sorunlarını ele alarak bir kanun tasarısı hazırladı. Hazırlanan tasarıyı CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Ankara’da TBMM’ye sunacak. 

 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık