Hendek Atatürk Parkı Törenle Açıldı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Hendek’te inşa edilen Atatürk Parkı, düzenlenen programla açıldı.

Hendek Atatürk Parkı Törenle Açıldı
  • 19 Mayıs 2018, Cumartesi 21:53
 

Hendek Atatürk Parkı’nın açılışında konuşan Başkan Toçoğlu, “Atatürk Parkı, ilçemizin yaşam standartlarını yükseltecek, hoşça vakitlerin adresi olacak. 20 bin metrekarelik alan üzerinde konferans salonu, yürüyüş yolları, havuzu, yeşil alanları, kafeteryası, çocuk oyun alanları, otoparkı ile ilçemizin yeni buluşma noktası olacak. Hayırlı olsun” derken; İl Başkanı Kılıç, “Tesisimizde insanımızın yaşam kalitesini arttırmak adına her şey düşünülmüş ve çok güzel bir proje ortaya çıkmış” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Hendek’te inşa edilen Atatürk Parkı, düzenlenen programla açıldı. Programda Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, Hendek Kaymakamı Orhan Burhan, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Hendek AK Parti İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, Hendek MHP İlçe Başkanı Turgut Babaoğlu, SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş Büyükşehir ve SASKİ Bürokratları ile binlerce Hendekli katıldı. Atatürk Parkı’nın açılışının ardından iftar sofralarında oruçlar açıldı, dualar edildi.

Projeler tamamlanıyor
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Recep Karamehmetoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizin her bölgesine hizmet vermekteyiz. Şehrimizin Güneyinde yer alan Pamukova Esentepe Parkını bitirdik. Kocaali’de tesislerimiz tamamlanıyor ve inşallah yaz sezonunda hizmet sunacak. Arifiye Park hızlı bir şekilde ilerliyor. Ayçiçek Vadisi ve Bisiklet Adası projemiz devam ediyor. Karaman Park için ihaleye çıkacağız. Bugün de burada Hendek Atatürk Parkı’nın açılışını yapmanın mutluluğu içerisindeyiz. Parkımızın şehrimiz için hayırlı olmasını diliyor, Hendek halkımızın parkımızda hoşça vakit geçirmelerini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Çok güzel bir tesise sahip olduk
Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, “Bu alan uzun bir zamandır Hendek halkının hizmetinde değildi. Büyükşehir Belediye Başkanımıza burada bir park yapılması teklifi götürdüğümüzde Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu sağ olsun bizi kırmadı. Bugün çok güzel bir tesise sahip olduk. Burada yapılan çalışmalarda başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu olmak üzere, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Hayalleri zorlayan bir park
Ak Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, “Şehirler; hatıralar ve hayallerin mekanı olarak tarif edilir. Herkesin yaşamış olduğu ilçede birçok hatırası vardır. Şehri yöneten idarecilerin ise şehirleri ile ilgili hayalleri vardır. Bugün burada açılışını yapmış olduğumuz park insanların hayallerini zorlayan bir park. Tesisimizde insanımızın yaşam kalitesini arttırmak adına her şey düşünülmüş ve çok güzel bir proje ortaya çıkmış. Büyükşehir Belediyemiz tarafından şehrimizin her bölgesine çok güzel yaşam alanları oluşturuluyor. Şehrimize bu güzel hizmetleri sunduğu için Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Şehrimize güzellik katıyor
Hendek Kaymakamı Orhan Burhan, “Büyükşehir Belediyemiz şehrimize çok büyük yatırımlar yapıyor. SASKİ aracılığı ile yerin altını devasa projeler ile donatıyorlar. Evlerimize temiz su getiriyorlar. Yollarımızı sıcak asfalt ile buluşturuyorlar. Bugün ise burada atıl bir vaziyette olan arazi üzerine çok güzel bir park yapıldı. Böyle parklar şehirlerimize güzellik katıyor. Bu güzelliği bizlere kazandırdığı için Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’na teşekkür ediyorum. Parkımız Hendek halkımıza ve Sakarya’ya hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Yeni buluşma noktası
Başkan Toçoğlu, “Bugün hepimiz için çok özel bir gün. İlçemiz için son derece modern bir tesisinde açılışını gerçekleştiriyoruz. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz Atatürk Parkı, ilçemizin yaşam standartlarını yükseltecek, hoşça vakitlerin adresi olacak. 20 bin metrekarelik alan üzerinde konferans salonu, yürüyüş yolları, havuzu, yeşil alanları, kafeteryası, çocuk oyun alanları, otoparkı ile ilçemizin yeni buluşma noktası olacak.”

Hendek’te hizmete devam
Başkan Toçoğlu, “Hendek’e olan yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Hendek’te hayata geçirilen altyapı yatırımlarının toplam maliyeti 32 milyon.  İlçeye inşa ettiğimiz içmesuyu hattıyla çok şükür Hendek’i dünya standartlarında arıtılan birinci sınıf içme suyuna kavuşturduk. Hendek’te 2017 yılında 12 milyonun üzerinde asfalt yatırımı gerçekleştirdik. İnşallah grup yollarını 2018 yazında tamamlayacağız. Sadece asfalt ve kanalizasyon gibi altyapı hizmetlerine değil, sosyal hayatı bire bir ilgilendiren, vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükselten işlere de imza attık. Bugün de bu güzel tesisin açılışını gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

İstikrarın sürmesini sağlamalıyız
Başkan Toçoğlu, “Eskiden hatırlarsınız Türkiye’nin gündeminde çöp dağları vardı. Bugün çöp dağlarından değil, çöpten enerji üretmekten bahsediyoruz. SEKAY projesiyle artık Sakarya evsel atıklardan enerji ve gübre üretmeye başlıyor. Tüm bu çalışmalar aslında sizlerin desteği ve ülkemizdeki istikrar ortamı sayesinde hayata geçiriliyor. Allah’ın izniyle bizlere düşen görev bu istikrar ortamının sürmesini sağlamaktır. Türkiye’yi zayıflatmak için dört bir koldan saldırıyorlar. Tek dertleri var, Türkiye’yi düşürmek. Bunun önüne geçmek, Sayın Cumhurbaşkanımızın yürüttüğü mücadeleye destek olmak için biz yerelde safları sıklaştırmak zorundayız. Rabbim kardeşliğimizi güçlendirsin, aramızdaki samimiyeti arttırsın. Tesisimiz hayırlı olsun” dedi.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık