Başkan Yaman : ‘Çocuk Gülerse Şehir Güler’

Mardin Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde, ‘Çocuk Gülerse Şehir Güler’ sloganı kapsamında Diyarbakır Devlet Tiyatrosu’nun hazırlayıp sunduğu İki Bavul Dolusu adlı oyun çocuklarla buluştu. Çocukların yoğun ilgi gösterdiği iki kişilik oyunda, sirk gösterisi beğeni kazandı.

Başkan Yaman : ‘Çocuk Gülerse Şehir Güler’
  • 17 Şubat 2018, Cumartesi 18:00

Mardin Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde, ‘Çocuk Gülerse Şehir Güler’ sloganı kapsamında Diyarbakır Devlet Tiyatrosu’nun hazırlayıp sunduğu "İki Bavul Dolusu" adlı oyun çocuklarla buluştu. Çocukların yoğun ilgi gösterdiği iki kişilik oyunda, sirk gösterisi beğeni kazandı.

Vali/Büyükşehir Belediyesi Başkan V. Mustafa Yaman, “ ‘Çocuk Gülerse Şehir Güler’ dedik ve bir yılı aşkın süredir şehirde ki çocuklarımızı ilklerle buluşturmaya başladık.” dedi.

“Çocukları ilklerle buluşturduk”

Şehirde ki çocukları ilklerle buluşturduklarını aktaran Yaman, şunları söyledi: “Kırsal mahallelerde yaşayan ve daha önce hiç sinemaya gitmemiş çocuklarımızı sinemaya ile buluşturduk. ‘Mahalleme Havuz Geldi’ projesini hayata geçirerek çocukları havuzla tanıştırdık ve burada yüzmeyi öğrenip kendi geliştiren çocuklarımızdan bir yüzme takımız oluşturduk. ‘Minikler Üşümesin’ diyerek kırsal mahalleleri tek tek gezerek minik yavrularımıza atkı, eldiven ve bere dağıttık. ‘Yazın Havuz Kışın Buz Pateni’ dedik ve yarıyıl tatilinde karnelerini alan öğrencilerimize buz patenini hediye ettik. Yaklaşık bir aydır öğrencilerimizin yoğun ilgisi ile buz pateni çalışmamız devam etmekte” diye belirtti.

Çocuklarımızı tiyatro ile buluşturuyoruz

Şehirde ki çocukları tiyatro ile buluşturmaya devam ettiklerini aktaran Yaman, “Mardin Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak şehirde okuyan öğrencilerimizi tiyatro ile buluşturmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda Diyarbakır Devlet Tiyatroları oyuncularından oluşan ‘bir bavul dolusu’ tiyatro oyununu öğrencilerimizle buluşturduk. Öğrenicilerimiz tiyatroyu izlerken hem öğrendiler hem de eğlendiler. Çocuklarımıza yönelik eğitici, öğretici ve eğlendirici etkinliklerimiz devam edecek” diye konuştu. 

 

Belediyeler Haber Platformu 

http://www.belediyehaberleri.com.tr
 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık