Osmangazi Belediyesi'nin '16 vizyon projesi' devrede

Osmangazi Belediyesi’nin Bursa’ya değer katacak 16 vizyon projesi arasında yer alan Bilgi Evleri’nin en kapsamlısı olan Hüdavendigar Sosyal Gelişim Merkezi, önceki dönem Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun da katıldığı törenle hizmete açıldı.

Osmangazi Belediyesi'nin '16 vizyon projesi' devrede
  • 19 Şubat 2018, Pazartesi 12:18

Osmangazi Belediyesi’nin Bursa’ya değer katacak 16 vizyon projesi arasında yer alan Bilgi Evleri’nin en kapsamlısı olan Hüdavendigar Sosyal Gelişim Merkezi, önceki dönem Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun da katıldığı törenle hizmete açıldı.

Osmangazi Belediyesi’nin en önemli sosyal projelerinden biri olan ve “Geleceği Şansa Bırakmıyoruz” düşüncesiyle hayata geçirdiği Bilgi Evleri’nin üçüncüsü olan Hüdavendigar Sosyal Gelişim Merkezi, Hüdavendigar Mahallesi’nde açıldı.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen açılış törenine; önceki dönem Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten, Osmangazi Kaymakamı Zafer Orhan, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mustafa Sayılgan, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Çömez, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Açılış töreninde konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, eğitim alanında yaptıkları çalışmalarla Türkiye’ye örnek olduklarını söyledi.

Osmangazi Belediyesi olarak birçok alanda hizmetler yapıp, projeler hayata geçirdiklerini belirten Dündar, “İlçemizdeki 136 mahallemizde merkezden en uç noktaya kadar hizmetler götürerek, vatandaşlarımızın taleplerini ihtiyaçlarını yerine getiriyoruz. Çalışmalarımızda şehri hedef aldık. Çarpık yapılaşmanın önüne geçerken, kentsel dönüşüm çalışmalarımızla da şehri yeniliyoruz. Bunların yanı sıra Osmanlı’yı kuran tarihi şehir Bursa’daki tarihi ve kültürel mirası ayağa kaldırıyoruz. Eğitim alanında yaptığımız çalışmalarla da Türkiye’ye örnek oluyoruz. Bugün burada hizmete açtığımız Hüdavendigar Sosyal Gelişim Merkezi, 16 vizyon projemiz arasında yer alan Bilgi Evleri’nin üçüncüsü ve en kapsamlısı” dedi.

Osmangazi’den Eğitime Büyük Destek

Osmangazi ilçe sınırlarındaki 250 okula hizmet götürerek, ihtiyaçlarını karşıladıklarını ifade eden Dündar, “Osmangazi Belediye bütçesinden yıllık 5 milyon TL’yi eğitim alanındaki yatırımlara harcıyoruz. 2009 yılından bu yana her yıl bu çalışmalarımızı yapıyoruz. 2016 yılında 16 okulumuza destek sağladık. 2017 yılında 31 okulumuza destek sağladık. İlçemizde iki anaokulu inşa ettik. İlçe sınırlarındaki okulumuza ihtiyaçları doğrultusunda yardımlarda bulunurken, iki büyük okul inşa ettik. Mehmet Akif Mahallemiz’de 24 derslikli Hacı Akkadın Tarman Okulu’nu öğrencilerimizin hizmetine sunarken, Türkiye’nin tek çatı altında inşa edilen en büyük okulu olan Uluslararası Murad Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni Bursa’ya kazandırdık. 36 derslikli olan bu okulumuzda bu yıl 56 faklı ülkeden öğrenci eğitim görüyor” diye konuştu. 

Okullara yapılan fiziki yatırımların yanı sıra düzenlenen kültürel faaliyetlerle de eğitime katkı sağladıklarını kaydeden Başkan Dündar, “17 yıldır düzenlemiş olduğumuz Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması’nın etkisi Bursa sınırlarını aşmış, Türkiye’ye hatta yurt dışına kadar yayılmış durumda. Öğrencilerimize yönelik yapmış olduğumuz Liseler Arası Mevlana Şiir Yarışması’na ilk olarak Osmangazi genelindeki okullarda başladık. Sonra Bursa geneline yayıldık. Şimdi de tüm Türkiye genelinde bu yarışmamızı düzenliyoruz. Gençlerimizin yeteneklerini keşfetmesini sağlayarak yeni şairler çıkmasını sağlıyoruz. Liseler Arası Müzik Yarışmamız ile de gençlerimize müzik alanındaki yeteneklerini ortaya koymasına fırsat sunuyoruz. Çocuklarımızı hastalıklara karşı korumak amacıyla okullarımızda sağlık taraması yapıyoruz. Öğrencilerimiz için kültür gezileri düzenliyoruz. Geçtiğimiz yıl 18 bin öğrencimizi Çanakkale’ye götürerek atalarımızın destan yazdığı toprakları gezmelerini sağladık. Bu yıl da öğrencilerimiz için Çanakkale gezileri düzenleyeceğiz. İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde hayata geçirdiğimiz ‘Öğreniyorum Yapıyorum Bilim ve Teknoloji Karavan Atölyesi’ ile çocuklarımız bilim ve teknolojiyi bir araya getirecek kendilerine yeni ürünler tasarlayabilecek. Bu projemiz ile içerisinde çeşitli atölyelerin yer aldığı karavan ilçemizdeki 17 okulu gezecek ve 7-12 yaş arasındaki 2 bin 420 öğrencimize eğitim verecek” dedi.

En Kapsamlı Bilgi Evi

Başkan Mustafa Dündar, Hüdavendigar Sosyal Gelişim Merkezi’nin 2 bin 600 metrekare alan zemin artı 3 kat olarak inşa ettiklerini belirterek, bünyesindeki OSMEK kursları, Bilgi Evi, Aile Rehberlik Merkezi ve fitness salonuyla 7’den 77’ye tüm vatandaşlara hizmet vereceğini belirtti. Bilgi Evleri’nin, yeni konsept eğitim merkezleri olduğunu anlatan Dündar, “Farklı mahallelerimizde çocuklarımızın gelişimine katkı sağlayacak, ders dışındaki vakitlerinin dolu geçmesini sağlayacak bir proje. Osmangazi’de 5 tane Bilgi Evi hedefledik. 2 tanesini daha önce hizmete açmıştık. Şimdi üçüncüsünü açıyoruz. İnşaatı tamamlanan Emek Bilgi Evi’ni yakın zamanda açacağız. Daha sonra Demirtaş’ta hizmete açacağız” dedi.

Önceki dönem Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu da, Hüdavendigar Sosyal Gelişim Merkezi’nin, çocukların eğitim hayatına katkı sağlayacak önemli bir eser olduğunu belirtti. Toplum olarak 100-150 yıldır kaybettiğimiz birçok değerin bu mekanlarda yeniden geri kazandırıldığını ifade eden Müezzinoğlu, “Türkiye olarak çok genç nüfusa sahibiz. Yeni açılan Sosyal Gelişim Merkezi, sadece çocuklarımız için değil, her kesim için önemli bir adres olacak. Böyle bir adresi projelendiren kazandırdığı için Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar’ı tebrik ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol, açılış kurdelasını keserek Hüdavendigar Sosyal Gelişim Merkezi’ni gezdi. Başkan Dündar’dan merkezdeki çalışmalar hakkında bilgi alan Müezzinoğlu, resim atölyesindeki çocukların yanı sıra OSMEK kursiyerleri ve yağlıboya tablosu yapan yetişkinlerle sohbet etti. 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık