Soğanlı Sakinlerinden Dündar’a Kahve İkramı

Osmangazi Belediyesi tarafından inşa edilen Türkiye’nin örnek kentsel dönüşüm projesi Soğanlı’da yeni bir yaşam başladı.

Soğanlı Sakinlerinden Dündar’a Kahve İkramı
  • 09 Aralık 2017, Cumartesi 16:58

Osmangazi Belediyesi tarafından inşa edilen Türkiye’nin örnek kentsel dönüşüm projesi Soğanlı’da yeni bir yaşam başladı. Tapularını teslim alarak yeni dairelerinde oturmaya başlayan vatandaşlar, kendilerini ziyaret eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a teşekkür edip kahve ikram etti.

Soğanlı’da 4 etap olarak hayata geçirilen ve toplam bin 769 konut ile 202 ticaret merkezinin yer aldığı proje kapsamında anlaşma sağlanan hak sahiplerine daireleri bir bir teslim ediliyor. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yeni yuvalarına yerleşen vatandaşları ziyaret ederek hayırlı olsun temennisinde bulundu. Daha güvenli ve modern dairelere taşınmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden vatandaşlar, Başkan Dündar’a teşekkür ederek kahve ikramında bulundu.

Soğanlı’da yeni bir şehir inşa ettiklerini belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Modern ve örnek alınacak bir şehir kurduk. Cumhurbaşkanımızın da, kentsel dönüşümlerde olmasını istediği zemin+5 kat kriterlerini biz bu projede uyguladık. Burada 70 metre genişliğinde caddeler ve 40 metre genişliğinde sokaklar inşa ettik. Soğanlı'da yeni bir yaşam ve ticari alan ortaya çıktı. Vatandaşımız, yapmış olduğumuz binalarda huzur içinde oturacak” dedi.

Rezerv alanda inşa ettikleri konutlarda yaşamın başladığını belirten Başkan Dündar, “Soğanlı projemiz bölgenin tamamını değiştirecek sürecin başlangıcı. Şimdi riskli bölgedeki hak sahipleriyle görüşmelerimiz devam ediyor. Görüştüğümüz vatandaşlarımızdan bir çoğu ile anlaşma sağlayıp, hazır olan dairelerini kendilerine teslim ediyoruz. Bu görüşmeler neticesinde niyetimiz, o bölgenin tamamını bir an önce dönüştürüp, olası bir deprem felaketinde insanlarımızın zarar görmesini önlemek” dedi.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık