Kış Spor Okulları başladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin, çocukları spora teşvik etmek, fiziksel ve zihinsel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla 9 farklı branşta açtığı Kış Spor Okulları 443 kişinin katılımıyla start aldı.

Kış Spor Okulları başladı
  • 10 Aralık 2017, Pazar 14:27

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, çocukların boş vakitlerini verimli geçirmeleri, fiziksel ve zihinsel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla açtığı Kış Spor Okulları başladı. 7-18 yaş arası çocukların yararlandığı spor okulları Nisan’da sona erecek ve Yaz Spor Okulları için hazırlıklar başlayacak. Futbol, basketbol, voleybol, judo, kort tenisi, kick boks, güreş, halk oyunları ve taekwondo  farklı branşta eğitimlerin verildiği spor okullarından toplam 443 çocuk spor alanında eğitim görüyor.

Çocuklar spor branşlarını kurallarıyla öğreniyor

Alanında uzman 12 eğitmenin görev yaptığı Kış Spor Okulları’nda eğitim gören çocuklar spor branşlarını kurallarıyla birlikte öğrenme şansı buluyor. Eğitmenler, çocuklara yararlandıkları spor dalının tüm teknik ve taktik öğelerini aktarmaya çalışıyor. Spor eğitimleri hafta içi ile hafta sonu olmak üzere sabah ve öğleden sonra devam ediyor. 200 çocuğun yararlandığı futbol eğitimi Yeniköy Spor Tesisi’nde, 30 çocuğun eğitim aldığı basketbol ve 20 voleybol Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Talaytepe Spor Tesisleri’nde, judo 24, kick boks 50, güreş 20, halk oyunları 36 ve 27 çocuğun taekwondo eğitimleri Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda, 36 çocuğun eğitim aldığı tenis kortu branşı ise Mahabad Bulvarı üzerinde yer alan ve yakın zamanda tamamlanan kapalı tenis kortunda gerçekleşiyor.

Futbol branşına yoğun ilgi

9 farklı branşta spor eğitimlerinin verildiği Kış Spor Okulları’nda çocuklar (200) futbol branşına yoğun ilgi gösterdi. Alanında uzman 4 eğitmenin görev aldığı futbol branşında çocuklar farklı yaş gruplarına ayrılarak eğitim alıyor. Daha önce yapılan spor okullarında bu yıl ilk kez güreş branşı da eklendi. Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda yapılan güreş eğitimlerinden kız ve erkek çocuklar faydalanıyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kış Spor Okulları’na katılım gösteren 443 çocuğa ücretsiz servis imkanı sağlıyor. 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık