Mudanyalı gençlerşarkılarını barış için söyledi

Mudanya Belediyesi tarafından 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında “Barışa Şarkılar” temasıyla düzenlenen Liselerarası Müzik Yarışması’nda final heyecanı yaşandı.

Mudanyalı gençlerşarkılarını barış için söyledi
  • 21 Mayıs 2018, Pazartesi 16:34

Mudanya Belediyesi tarafından 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında “Barışa Şarkılar” temasıyla düzenlenen Liselerarası Müzik Yarışması’nda final heyecanı yaşandı. Birbirinden yetenekli gençler, en güzel barış şarkılarıyla yarışırken, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, dereceye giren öğrencileri ödüllerle kutladı.

Gençlerin kültür-sanat ve spor etkinliklerine yönelmesi için özendirici çalışmalar yürüten Mudanya Belediyesi’nin düzenlediği “Liselerarası Barışa Şarkılar Müzik Yarışması”nda final heyecanı yaşandı. Yarışmaya katılan birbirinden yetenekli gençler, en güzel barış şarkılarıyla yarıştı. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmanın finali, İskele Meydanı’nda gerçekleştirildi. Final heyecanına Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın yanı sıra CHP Mudanya İlçe Başkanı Ergül Batman, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Sevgi Ursavaş’ın yanı sıra aileler, öğretmenler ve öğrenciler ortak oldu. Finalde üç kategoride 10 finalist yarışırken, Mudanya’nın sevilen gruplarından “Alt Cadde” müzikleriyle yarışmaya katkı vererek, genç müzisyenlere destek oldu.

EN İYİLER SEÇİLDİ
En İyi Kadın Solist, En İyi Erkek Solist ve En İyi Orkestra kategorilerinde gerçekleştirilen yarışmada Ahmet Rüştü Anadolu Lisesi iki dalda ödül almayı başardı. Mudanya Belediyesi Müzik Öğretmeni Yağmur Meter, Halk Oyunları Eğitmeni Neslişah Çebi ve Mudanya İlçe Bandosu Dernek Başkan Yardımcısı Enis Parıltı’nın jüri üyeliği yaptığı yarışmada En İyi Erkek Solist Mudanya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Tuna Tepecik olurken, Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Yusuf Adıyaman ikinci, Ahmet Rüştü Anadolu Lisesi öğrencilerinden Mutlu Tamsöz üçüncü oldu. En İyi Kadın Solist Ahmet Rüştü Anadolu Lisesi’nden Sude Aktokluk seçilirken, Dörtçelik ATL ve METEM’den Rabia Kocatürk ikinci, Hazar Koleji’nden Elis Karin Talay üçüncülüğü aldı.  En İyi Orkestra kategorisinde ise birinciliği Berdan Boşnak’ın solistliğini yaptığı Emine Örnek Lisesi elde ederken, Defne Simay Urfalıoğlu’nun solistliğinde Bilfen Lisesi ikinci seçildi. 

“GENÇLERE GÜZEL BİR GELECEK KURMAK ADINA ÇALIŞIYORUZ”
19 Mayıs'ın Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna gidilen yolda atılan ilk adım olduğunu kaydeden Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Bundan tam 99 yıl önce bir adam yüreğiyle inanmış. Bandırma Vapuru’yla Samsun’a, emperyalistlere teslim edilmiş ülkemizin her karışını kurtarmak için ayak bastı. Anadolu’nun her köşesinde binlerce insanımız, binlerce şehidimiz, gazimiz, bu toprağı bize emanet etmek için yola çıkarlar. Kadınıyla, kızanıyla birleşerek ulusal mücadeleyi başlatırlar. Bizler de o inanmış, o büyük insanın nesilleri olarak, çocukları olarak onun gibi inançla önümüzdeki günlere koşarak gidiyoruz. Biliyoruz ki Ata’mızın bize emanet ettiği laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır. ‘Vatanını en çok seven görevini en iyi yapan insandır’ anlayışıyla ülkemizin bütünlüğü için, çağdaş medeniyetler seviyesine çıkmak için çalışıyoruz. Ülkemizin barış ve kardeşlik içinde yaşaması için kanımızın son damlasına kadar çalışacağız. Bu ülkenin bölünmez bütünlüğünün, ülkemizin her karışında süreceğini göstereceğiz. Gençlere güzel bir gelecek kurmak adına bizlere düşen ne varsa en iyi şekilde yerine getireceğiz. Tüm gençlerimizin bayramını kutluyorum” dedi.

 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık