Asırlık zeytin ağacı yeni toprağıyla buluştu

Gemlik Belediyesi, imarlı yollarda kalan zeytin ve diğer ağaçları kesmeyerek, parklarında, caddelerinde ve meydanlarında değerlendiriyor.

Asırlık zeytin ağacı yeni toprağıyla buluştu
  • 06 Mart 2018, Salı 18:07

Gemlik Belediyesi, imarlı yollarda kalan zeytin ve diğer ağaçları kesmeyerek,  parklarında, caddelerinde ve meydanlarında değerlendiriyor. Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ağaçların bulundukları yerden yeni yaşayacakları alanlara nakillerini üstün teknolojik özelliklere sahip ağaç söküm ve dikim araçlarıyla gerçekleştiriyor. Bu kapsamda son olarak Kurşunlu Mahallesinde imara açılan alanda kalan asırlık zeytin ağacı da kökünden sökülerek, Ahmet Dural Meydanında yeniden toprakla buluşturuldu. Gemlik Belediyesi’nin bu çalışması vatandaşlar tarafından da takdirle karşılandı.

Gemlik’te bulunan yeşil alanların korunması, bakımı ve geliştirilmesi konusunda büyük hassasiyet gösterdiklerini dile getiren Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, ” Yaptığımız çalışmalar sonucunda imara açılan yollarda, maalesef zaman zaman ağaçların bulundukları yerden kaldırılması gerekiyor. Belediye olarak ağaçlarımızın yok olmasını önlemek amacıyla bu ağaçları koruyarak başka alanlara naklediyoruz. Ağaçlarımız, ekiplerimiz tarafından ağaç sökme ve dikme makinesi ile kökleri ile birlikte büyük bir itina ile sökülerek, yeni yeşil alanlara dikiliyor. Amacımız, hem kentimizi temiz ve güzel tutmak, hem de doğaya zarar vermemek ve çevrecilik konusunda örnek olmaktır” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık