Aşk-ı Hat sergisi açıldı

Belediyecilik hizmetlerinin yanında kültürel faaliyetlere de önem veren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Hat sanatının önemli bir ustasını Diyarbakırlı sanatseverlerle buluşturdu.

Aşk-ı Hat sergisi açıldı
  • 10 Aralık 2017, Pazar 14:12

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla'nın daveti üzerine hat sanatının Türkiye’deki önemli isimlerinden biri olan Mehmet Han Akan, hat sanatının estetiğini ve zarafetini Diyarbakırlı sanatseverlerle buluşturmak için hat sergisi açtı.

Sümerpark Sergi Salonu’nda “Aşk-ı Hat” ismiyle açılan sergiye sanatseverler yoğun ilgi gösterdi. Serginin açılışında konuşma yapan Hat Sanatçısı Mehmet Han Akan, kendisinin de Diyarbakırlı olduğunu ve memleketinde böyle bir sergi açmanın gururunu yaşadığını belirterek sergi açma davetinin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla’dan geldiğini söyledi.

Diyarbakırlı olduğunu ve İstanbul’da yaşadığını anlatan hat sanatçısı Mehmet Han Akan, birçok sergiye eser gönderdiklerini belirterek ilk resmi sergisini Diyarbakır’da açmanın gururunu yaşadığını dile getirdi. Sergi için 5 yıldan beri hazırlık yaptığını ve 130 eserinin sergilendiğini ifade eden Akan, Diyarbakırlıları 15 gün süreyle devam edecek olan sergiye davet etti. Hat sanatçısı Mehmet Han Akan, yaptığı konuşmanın ardından konuklarına eserleriyle ilgili bilgi verdi.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık