Başkan Türkyılmaz: 'hepiniz başımızın tacısınız,iyi ki varsınız'

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz; 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle, cadde ve sokakların temiz kalması için ter döken kadın belediye çalışanlarını da unutmadı.

Başkan Türkyılmaz: 'hepiniz başımızın tacısınız,iyi ki varsınız'
  • 08 Mart 2018, Perşembe 11:46

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz; 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle, cadde ve sokakların temiz kalması için ter döken kadın belediye çalışanlarını da unutmadı. Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde görevli Münevver Acaroğlu’nun gününü kutlayan Başkan Türkyılmaz, “Sevgisini, emeğini ve güvenini bizden esirgemeyen tüm kadınlarımız başımızın tacı, iyi ki varsınız” dedi.

 

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mudanya’da yaşayan gençlerin ve kadınların yaşam kalitesini arttırmak, sosyal ve nitelikli bireyler olarak hayata hazırlamak adına çalışmalarını sürdürürken, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle, cadde ve sokakların temiz kalması için ter döken emekçi kadın belediye çalışanlarını da unutmadı. Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde görevli Münevver Acaroğlu’nun gününü kutlayan Başkan Türkyılmaz, “Bizim için her gün Dünya Kadınlar Günü. Alın teriyle, emeğinle çalıştıktan sonra böyle işlerin kadını erkeği olmaz. Senin gibi bir çalışanımız olduğunu için mutluyum. Yaşlısından gencine çocuğundan engellisine Mudanyalıların her ihtiyaç duyduğu anda yanlarında olan Zeytin Dalı, Uğur Böceği projelerimizle, kentimizde yaşayan kadınlarımıza istihdam yaratmış olduk. Sevgisini, emeğini ve güvenini bizden esirgemeyen tüm kadınlarımız başımızın tacısınız, iyi ki varsınız” dedi. Bir yıldır belediye bünyesinde çalışan Münevver Acaroğlu ise, her zaman personelin yanında olan Başkan Türkyılmaz’a teşekkür etti.

 

77 KADIN PERSONEL İSTİHDAM EDİLDİ

Yerel yönetimlerde cinsiyete duyarlı bütçelemenin kadın ve erkekler arasındaki ayrımcılığa yol açan hususların ortadan kaldırılması ve toplumda kadının statüsünün yükseltilmesi için önemli bir mali gücü oluşturduğunu da dile getiren Başkan Türkyılmaz, “Şüphesiz Cumhuriyet tohumlarının ekilmesinde, gerek cephede, gerekse cephe gerisinde tüm gücü ile istikbali için direnen, başımızın tacı olan Türk kadınının rolü de vardı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Türk kadınının bütün bu fedakarlık ve hizmetlerini takdir etmiş, sosyal, ekonomik ve siyasal konumunu iyileştirici uygulamaları hayata geçirmişti. Bizler de, Cumhuriyet ve özgürlükler kenti olan Mudanya’da Ata’mızın miras bıraktığı tüm değerleri en güçlü şekilde yaşatmaya devam ediyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana 77 kadına belediye personeli olarak istihdam alanı yaratırken, bu kentteki kadınların da her an yanında olduk. Kadın dayanışma derneklerinde, el emekleriyle yaptıkları ürünleri satarak aile bütçelerine katkıda bulunan, üreten kadınlara her zaman destek olduk. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü karşılarken, tüm kadınlarımızın hak ettiği değeri bulacağına inandığımız günler şüphesiz ki çok yakındır” diye konuştu.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık