Başkan Uysal: 'İstanbul bilimin ve ilimin başkenti olmuştur'

Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı (İBTAV) 8. Olağan Mütevelli Heyeti Toplantısı Gülhane Parkı'ndaki Prof. Dr. Fuat Sezgin ve Dr. Ursula Sezgin Kütüphanesi’nde yapıldı.

Başkan Uysal:  'İstanbul bilimin  ve ilimin  başkenti olmuştur'
  • 17 Şubat 2018, Cumartesi 14:16

Genel Kurula Prof. Dr. Fuat Sezgin, eşi Ursula Sezgin, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, vakfın mütevelli heyeti üyesi Bilal Erdoğan, TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, AK Parti Milletvekili Ahmet Emre Bilgili, İBB Kültür Daire Başkanı Rıdvan Duran, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, İstanbul Üniversitesi Rektörü Mahmut Ak, FSMVÜ Rektörü, Musa Duman, vakfın kurucu Başkanı Etem Sancak, mütevelli heyeti üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Toplantıda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, “Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı”nın İstanbul için büyük bir eser olduğunu söyledi. İstanbul’un tarih boyunca birçok medeniyete başkentlik yaptığını vurgulayan Başkan Uysal, “İstanbul bu özelliğinin yanında bilimin ve ilmin de başkenti olmuştur. Ne zaman ki bu özelliklerini kaybetmiş işte o zaman her şeyini kaybetmiştir” dedi.

Başkan Uysal, Prof. Dr. Fuat Sezgin’in dünya çapında verdiği mücadelenin herkese örnek olması gerektiğinin altını çizerek konuşmasını şöyle sürdürdü: “İnşallah ülkemiz, İstanbulumuz ilimin ve bilimin merkezi olur diye temenni ediyoruz. Bizler de burada idareciler olarak bu yönde yapılan çalışmalara var gücümüzle destek olmak zorundayız. Duamız ve temennimiz, hocamızın yaptıklarını örnek alanlar çoğalır, bu gibi alanlar çoğalır ve İstanbul tekrar ilimin ve bilimin merkezi olur, ülke olarak eski günlerimize o günlerden daha iyi olarak adım adım ilerleriz.”

Toplantıda konuşan Prof. Dr. Sezgin’de müze ve kütüphane çalışmalarının nasıl başladığına değinerek Almanya Frankfurt Üniversitesi'ne bağlı kurdukları enstitüdeki 30 bin ciltlik kütüphaneyi ziyaretçi olmaması nedeniyle Türkiye'ye taşımaya karar verdiklerini söyledi. 

Sezgin, Almanca olarak yazdığı 18 ciltlik İslami Bilimler Tarihi'nin 8 ciltlik tercümesinin tamamlandığını ve 2018 yılı içerisinde basılacağını bildirerek emeği geçenlere teşekkür etti.

 

Belediyeler Haber Platformu 

http://www.belediyehaberleri.com.tr
 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık