Bursa ihtişamlı külliyeye kavuşuyor

Uludağ Üniversitesi Görükle Kampusu’na yapılacak 20 bin kişilik ‘Yeni Camii’nin temeli, törenle atıldı.

Bursa ihtişamlı külliyeye kavuşuyor
  • 17 Şubat 2018, Cumartesi 12:29

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bursa’daki bir mitinginde yapılmasını istediği cami, Uludağ Üniversitesi Görükle Kampusu’na yapılıyor. 41 metre kubbe yüksekliğine sahip, 75 metre yüksekliğindeki 4 minareli, 6 bin 400 metrekaresi kapalı, toplam 10 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek camide aynı anda 20 bin kişi ibadet edebilecek. İçinde bin 500 kişilik konferans salonu ile sosyal, kültürel her türlü faaliyetin yapılabileceği külliyenin tamamı, Bursalı hayırseverlerin katkıları ile tamamlanacak.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 25 yıl önce Uludağ Üniversitesi’nde okuduğunu hatırlatarak, “O dönemde burada cami olmayışının sıkıntısını yaşardık. Dönem dönem buraya işimiz düştüğünde de ‘burada bir cami inşa edilmez mi’ diye düşünürdük. Bunu akleden başta cumhurbaşkanımız ve rektörümüze çok teşekkür ediyorum. Bursa'mıza eğitimde, sağlıkta, dini tesislerde çok büyük katkıları olan sanayicilere yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

“Bizler imar etmek için, birileri de yakmak için var”

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu da konuşmasında yapılacak cami ve külliyenin kamu kaynağı aktarılmadan tamamlanacağını ve tamamen Bursa’nın hayırseverlerinin çabası ve fedakarlığı ile inşa edileceğini söyleyerek, “Bizler imar etmek, yaşatmak için devlet olarak çok önemli roller üstlendik. Hem tarihte, hem de bugünlerde bu rolümüz devam ediyor. Nerede bir mazlum, mağdur varsa, onun sırtını pek eden ve başını okşayan bir milletiz. Bunlar bizim gerçekten çok önemli hasletlerimiz. Bizim niyetimiz halis olduğu için kazanacağımızdan emin olunuz” diye konuştu.

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay da camilerin sadece ibadet yerleri olmadığını dile getirerek, “Cami, nefes aldığımız bir dost evi, omuzlarımızın birbirine değdiği bir birlik yuvası, fakir, fukara, çaresizlerin çaresi, zenginin fakirle, işçinin işverenle, yönetenin yönetilenle, yabancının yerli ile bütünleştiği büyük bir insanlık evidir” dedi. Konuşmaların ardından okunan dualarla caminin temeli atıldı.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık