Bursa'da 'söz hakkı' kadınların

Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından Merinos AKKM’de ‘Bursa Kadınları Konuşuyor’ programı düzenlendi.

Bursa'da 'söz hakkı' kadınların
  • 28 Şubat 2018, Çarşamba 17:23

Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin düzenlediği ‘Bursa Kadınları Konuşuyor’ toplantısında, kadınlar tek tek söz alarak günlük yaşamda yaşadıkları sıkıntıları ve çözüm önerilerini dile getirdi. 

Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde (Merinos AKKM) ‘Bursa Kadınları Konuşuyor’ programı düzenlendi. Kadınları şehir yaşamında karşılaştığı sıkıntıların konuşmak üzere düzenlenen programa, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Zehra Sönmez, Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Mihrimah Kocabıyık, Kadın Meclisi üyeleri, ilçe kent konseylerinin başkan ve üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, meclis üyeleri ve kadın muhtarlar katıldı.
Programın açılışında konuşan Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, toplantıda yapılan konuşmalar Bursa’nın yerel tarihine not olarak düşüleceğini söyledi. Kadın Meclisi’nin, kadınların kendi meselelerine sahip çıkmaları, karar alma süreçlerine ve yaşamın her alanına katılmalarını sağlamak amacıyla birçok faaliyet düzenlediğini belirten Hasan Çepni, çalışmaların dolayı Kadın Meclisi Başkanı Mihrimah Kocabıyık ve ekibine teşekkür etti. Toplantıdan çıkan görüşlerin şehrimizi yönetenler için yol haritası niteliği taşıyacağını ifade eden Çepni, Bursa Kent Konseyinin de şehrin pusulası olmaya devam edeceğini dile getirdi. Türk siyasi tarihinin karanlık sayfalarında yerini alan ve "Postmodern darbe" olarak adlandırılan 28 Şubat 1997'deki MGK toplantısının üzerinden 21 yıl geçtiğini hatırlatan Çepni, “28 Şubat, kadınlarımızın, kız kardeşlerimizin başörtüsü olduğu için okullara, kamu kurumlarına sokulmadığı, korku toplumu yaratmak için alınan kararların kâğıda döküldüğü gündür. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan sayesinde leke olan o günler geride kaldı. Ülkemizde hiçbir zaman başı açık ve başı kapalı kadınlarımız arasında sıkıntı olmamıştı. Bu kavgayı o dönem hiç anlamamıştık. İşin arkasında başka güçlerin olduğunu daha sonraları fark ettik. Artık başörtülü annelerimiz, eşlerimiz ve çocuklarımız okullara, kamu kurumlarına rahat bir şekilde girip çıkabiliyor” dedi.
Bursa Kent Konseyi’nin meclisleri, çalışma grupları, katılımcı kuruluşları, gönüllüleri, ofisleri ve personeliyle gece gündüz demeden Bursa ve ülkemize projeler ürettiğini anlatan Çepni, sözlerini ‘Daha güçlü bir Bursa için hep beraber çalışacağız’ diyerek bitirdi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Zehra Sönmez ise, Bursalı kadınlara söz hakkı veren Bursa Kent Konseyi’ne ve Kadın Meclisi’ne teşekkür etti. Büyükşehir Belediye Meclisi’nde toplam 12 kadın meclis üyesi bulunduğunu hatırlatan Sönmez, kadınların yönetimlerde daha fazla yer alarak seslerini gür çıkarmaları gerektiğini ifade etti. 28 Şubat’ta en büyük kaybı kadınların verdiğini anlatan Sönmez, kılık kıyafet bahanesiyle kadınların birçok temsiliyet noktasından uzaklaştırıldığını söyledi. Kadınların tüm bunlara rağmen yılmadığını ve mücadelesini sürdürdüğünü aktaran Sönmez, Cumhurbaşkanı Erdoğan sayesinden kadınların tekrar birçok alanda söz hakkına sahip olduğunu dile getirdi. Yerel yönetimlerin kent konseylerin çalışmalarından istifade ettiğini hatırlatan Sönmez, Kadın Meclisi’nin yaptığı faaliyetlerin bir tık daha önem taşıdığını belirtti.

Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Mihrimah Kocabıyık, Bursa’da yaşayan kadınları din, dil, ırk ayrımı yapmaksızın kurulan Kadın Meclisi’nin sesini demokratik yollarla duyurduğunu söyledi. Kadınların taleplerinin ve çözüm yollarının belirlenmesi ile projelerde aktif rol almasını amaçladıklarını dile getiren Kocabıyık, “Son dönemde kadın ve çocuklara yönelik şiddet ve cinsel istismar arttı. Bu amaçla Bursa’da kadına dair faaliyet gösteren tüm kesimlerle bir araya gelip güçlü projeler üretmek istedik. Bu kapsamda Erkeklerle Sokak röportajı, Bursa Kadınları Konuşuyor toplantısı, Bursa kadınlarından mesajınız var faaliyeti, Bursa kadınları mesajı çalıştayından oluşan 3 çalışma planladık. Çıkan sonuçları Büyükşehir Belediye Meclisi’ne de sunacağız. Amacımız Bursa’da kadın ağını oluşturmaktır” diye konuştu.

Divan Başkanlığı’nı Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Mihrimah Kocabıyık, divan üyeliklerini Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkan Yardımcıları Mecbure Altun ve Sevil Gökşel Şen’in yürüttüğü programın ikinci bölümde ise, katılımcılara tek tek söz verildi.

HABERE AİT VIDEO


HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık