Bursa’nın ipek halıları Almanya’da

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (BUSMEK), profesyonellerinin buluşma noktası olan, dünyanın en büyük halı ve yer döşemeleri fuarı DOMOTEX’te yerini aldı.

Bursa’nın ipek halıları Almanya’da
  • 16 Ocak 2018, Salı 21:48

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (BUSMEK), profesyonellerinin buluşma noktası olan, dünyanın en büyük halı ve yer döşemeleri fuarı DOMOTEX’te yerini aldı. Almanya’nın Honnover kentinde 12-18 Ocak tarihleri arasında gerçekleşen DOMOTEX Fuarı’nın ‘Milli Katılım’ organizasyonunu üstlenen İstanbul Halı İhracatçıları Birliği’nin (İHİB) ev sahipliğinde, Türk kültürünün el emeği halıları da yerini aldı.

Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Bursa İpeği Yeniden Hayat Bulacak’ projesi kapsamında Umurbey İpek Üretim ve Tasarım Merkezi ile Orhaneli, Büyükorhan, Keles, Harmancık ve İnegöl ilçelerinde kurulan halıhanelerde BUSMEK kursiyerleri tarafından üretilen el emeği göz nuru halılar Almanya’da görücüye çıktı. Çok yoğun katılımın yaşandığı fuarda BUSMEK standına ilgi de göz doldurdu. Fuarda, BUSMEK usta öğreticileri Yasemin Özbey ve Ali Ulvi Özbey ile BUSMEK Genel Koordinatör Yardımcısı Murat Aydın ve Bursa İpeği Yeniden Hayat Bulacak Projesi Koordinatörü Mehmet Ünal yer aldı.

Bursa ipeğinin kültürel tanıtımı amacıyla, kozadan nihai ürüne kadar uzanan, halı dokuma ve ipek kozalarından ipek çekimi uygulamaları da fuarın ziyaretçileri tarafından ilgiyle izlendi. İHİB Başkanı Uğur Uysal, Hannover Başkonsolosu Banu Malaman, Düsseldorf Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi Mustafa Hilmi Aşkın ve Hannover Bölgesi Başkanı Hauke Jagau da BUSMEK standını ziyaret etti.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık