Adana’da yüzme bilmeyen çocuk kalmayacak

Adana Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarında sulama kanallarındaki boğulmaları önlemek amacıyla 30 bin çocuğa ücretsiz yüzme eğitimi verecek. 7-15 yaş arasındaki çocuklar, 20 havuzda verilecek 11 saatlik eğitimle hem temel yüzme tekniklerini öğrenecek, hem de keyifli günler yaşayacak.

ÇOCUKLAR BOĞULMASIN, ANALAR AĞLAMASIN

4 yıllık hizmet maratonunda 97 bin çocuk ve gence 6 branşta ücretsiz spor eğitimi sunan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, bu yaz tatilinde de 30 bin çocuğa yüzme kursları verilmesi için harekete geçti.
Bunaltıcı yaz sıcaklarında serinlemek için sulama kanallarına giren çocukların boğularak hayatını kaybetmelerini önlemek amacıyla hazırlık yapan Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı, merkez Seyhan, Yüreğir, Çukurova ve Sarıçam ilçelerinde 20 adet havuz kiraladı. 7-15 yaş arasındaki çocuklara birer saat olmak üzere haftada 3 gün, toplam 11 saat temel yüzme teknikleri eğitim verilmesi kararlaştırıldı.

KURSLAR HAZİRANIN SON HAFTASINDA BAŞLIYOR

Haziran ayının son haftasında başlaması planlanan ücretsiz yüzme eğitimine dahil olmak isteyen çocukların, velileriyle birlikte yüzme havuzlarına gidip, kayıt yaptırabileceği belirtildi. Kayıt için çocuğun 2 adet vesikalık fotoğrafı, veli mukaffakatnamesi ve sağlık raporu getirmesinin yeterli olacağı, en yakın yüzme havuzlarının adreslerinin Adana Büyükşehir Belediyesi’nin ALO 153 numaralı çağrı merkezinden öğrenilebileceği bildirildi.